Ελλάδα|24.03.2021 16:11

Αγγελοπούλου για 25η Μαρτίου: 223 εκδηλώσεις παγκοσμίως για την Επανάσταση του 1821

Newsroom

Οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 περιλαμβάνουν ένα σύνολο 223 δράσεων σε όλο τον κόσμο. «Για εμάς τους Ελληνες η ταυτότητά μας είναι η σημαία μας, οι αγώνες μας, οι νίκες μας, η θρησκεία μας, η λαϊκή μας παράδοση», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Αγγελοπούλου ανέφερε για τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει ταυτόχρονη προβολή σε 18 πόλεις πάνω σε εμβληματικά κτίρια, η αφήγηση της επανάστασης, μέσα από ιστορικούς πίνακες, στις 8-9 Μαΐου.

Την Πέμπτη, 25η Μαρτίου, σε παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα, θα προβληθεί στις 19:00 στην ΕΡΤ η ταινία «Σε γνωρίζω από την όψη», η οποία θα περιλαμβάνει την Ιστορία της Ελλάδας. Παράλληλα, θα προβληθεί μια ψηφιακή σειρά με τίτλο «Μικροί και μεγάλοι ήρωες», η οποία θα προβληθεί όπου υπάρχουν δημόσιες οθόνες, όπως για παράδειγμα στα Μέσα Μεταφοράς.

Μουσική παρέλαση με τον Διονύση Σαββόπουλο

Θα ακολουθήσει μουσική παρέλαση με τον Διονύση Σαββόπουλο, με εμβληματικές εκτελέσεις και τραγούδια από τη μουσική πορεία της χώρας. Όσο για τα συλλεκτικά νομίσματα, ο κόσμος μπορεί να τα αγοράσει από την ιστοσελίδα της επιτροπής και προσεχώς από τα σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης». Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, πρόσθεσε και ανέφερε ότι για το 2021 έχουν προγραμματιστεί 223 δράσεις συνολικά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσηςΚαιρός - Μαρουσάκης: 25η Μαρτίου με χιόνια στην Αττική ακόμα και στην παρέλαση

Γιάννα ΑγγελοπούλουΕπανάσταση 18211821ελληνική επανάσταση25η Μαρτίου