Ελλάδα|24.03.2021 22:04

25η Μαρτίου 1821 - Αγγελοπούλου: Να αφήσουμε σφραγίδα για το μέλλον

Newsroom

Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη με αφορμή την 25η Μαρτίου που φέτος σηματοδοτεί την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 αναφέρθηκε για τους στόχους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», για τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και για την παρακαταθήκη που φιλοδοξεί να αφήσει το έργο της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο euronews, η Γιάννα Αγγελοπούλου σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Σκοπός της γιορτής του 2021, αυτής της συμβολικής χρονιάς είναι με ψυχραιμία να αναστοχαστούμε τι συνέβη, δηλαδή οι αξίες, η γενναιότητα, ο ηρωισμός, ο αλτρουισμός, και η αλληλοβοήθεια. Ουσιαστικά, το γένος των Ελλήνων ξεπέρασε όλες αυτές τις δυσκολίες, και με θριάμβους αλλά και με καταστροφές και βρεθήκαμε εδώ. Ένας στόχος λοιπόν είναι να ξαναθυμίζουμε με διάφορους τρόπους όλα αυτά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά να φροντίσουμε και να σκεφτούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Τι θα αφήσει μια σφραγίδα για τα επόμενα χρόνια».

Διαβάστε επίσης: Αγγελοπούλου για 25η Μαρτίου: 223 εκδηλώσεις παγκοσμίως για την Επανάσταση του 1821

Για τις δράσεις της Επιτροπής σημείωσε: «Έχουμε κάνει εμβληματικές δράσεις, μία από αυτές είναι ότι 200 νέα παιδιά, κορίτσια και αγόρια από όλη την Ελλάδα, θα ταξιδέψουν σε εμβληματικές διαδρομές στην Ευρώπη. Με αυτό θέλουμε να γίνει ξανά η σύνδεση των νέων ανθρώπων, των νέων εκπροσώπων της Ελλάδας με αυτά που γίνονται έξω. Παράλληλα, σαν Εθνική Επιτροπή δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κλειστά τα αυτιά μας στις απαιτήσεις των καιρών, οπότε χρηματοδοτήσαμε ένα καινοτόμο φάρμακο από Ελληνες επιστήμονες κατά του κορονοϊού με τα Τ- λεμφοκύτταρα και παράλληλα, χαρίσαμε 18 πλήρως εξοπλισμένες κινητές κλίνες ΜΕΘ, για την παρούσα συγκυρία που θα είναι διαθέσιμες και μετά.

Επανάσταση 182125η Μαρτίου1821Γιάννα Αγγελοπούλου