Ελλάδα|26.03.2021 10:28

Βασιλακόπουλος - κορονοϊός: Πάμε σε αποκλιμάκωση - Πρέπει να επέμβουν οι πολιτικοί

Newsroom

Αποκλιμάκωση της τρίτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού βλέπει τις επόμενες ημέρες ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Open TV. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στοιχειών και στα λύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αλλά και του ισοζυγίου των τελευtαίων ημερών εισαγωγών και εξαγωγών στα νοσοκομεία, τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο η σχετική αποσυμπίεση και στα νοσοκομεία, που μετράνε αυτή την ώρα 706 διασωληνωμένους. Αρχικά όπως είπε θα δούμε πτώση στα κρούσματα, μετά στις νοσηλείες και τελευταίοι θα πέσουν οι αριθμοί των διασωληνωμένων. 

Διαβάστε επίσης: Self test: Με διαδικασίες εξπρές η προμήθεια των τεστ – Τα αγκάθια με τα φαρμακεία

Εν τω μεταξύ ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του με τη θέση του ομότιμου καθηγητή Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, περί αύξησης της θνησιμότητας κατά 60% λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής: «πρόκειται για μία έρευνα που έχει τρομερά μεθοδολογικά συστήματα. Για αυτό και δεν έχει επικρατήσει στην επιστημονική κοινότητα. Όποια έρευνα δημοσιεύεται δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουμε τέτοια έξαρση και η θνητότητα που έχουμε είναι η μισή. Αν ίσχυε κάτι τέτοια θα είχαμε εκατόμβες νεκρών».

Παράλληλα ο κ. Βασιλακόπουλος έκανε ξεκάθαρες προτάσεις για νέα μέτρα προκειμένου να ξεπεραστεί το τρίτο κύμα: «Ήρθε η ώρα των πολιτικών. Οι γιατροί ό,τι ήταν να κάνουν το έκαναν» είπε και συνέχισε: «πρέπει να ανακατευθύνουμε τις ανθρώπινες επαφές, που έχει ανάγκη ο κόσμος, σε λιγότερο επικίνδυνες επαφές».

Οι προτάσεις Βασιλακόπουλου

  • Ανοιγμα λιανεμπορίου, όχι στα εμπορικά κέντρα και με τρίωρο κόφτη (με μάσκες υψηλής προστασίας)
  • Να επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα, οι δραστηριότητες εξωτερικού χώρου
  • Να σταματήσουν οι διαδηλώσεις
  • Ανοιγμα Λυκείων λόγω πανελλαδικών εξετάσεων με 2 self test την εβδομάδα
  • Εμβολιασμός καθηγητών με υποκείμενα νοσήματα πριν ανοίξουν τα σχολεία

Διαβάστε επίσης:  Συνεδριάζει η επιτροπή - Πονοκέφαλος για καταστήματα, Πάσχα

κρούσματαθάνατοιΘεόδωρος ΒασιλακόπουλοςλιανεμπόριοδιασωληνωμένοιΚορονοϊός