Self test: Με διαδικασίες εξπρές η προμήθεια των τεστ – Τα αγκάθια με τα φαρμακεία
Μέσα σε ελάχιστα 24ωρα διεξάγεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια 10 εκατ. self test🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Μέχρι τα μεσάνυκτα του Σαββάτου 27 Μαρτίου έχουν το δικαίωμα οι ενδιαφερόμενες εταιρείες που διαθέτουν self test να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η οποία και δημοσίευσε την προκήρυξη το βράδυ στις 24 Μαρτίου.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα αφού στις 28 Μαρτίου θα ανοίξουν οι προσφορές για να επιλεγεί η πιο συμφέρουσα και θα αφορά σε πρώτη φάση 10 εκατ. τεμάχια self test.
Διαβάστε επίσης: Τι θα κάνουν όσοι βγαίνουν θετικοί - Η διαδικασία
Μάλιστα η εταιρεία που θα κατακυρωθεί θα πρέπει να παραδώσει άμεσα τα 10 εκατ. τεμάχια (σε 7 ημέρες), δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει η δωρεάν διανομή τους στους πολίτες μέσω των φαρμακείων. Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η διανομή θα ξεκινούσε στα τέλη Μαρτίου.
Οι φαρμακοποιοί
Ωστόσο το πρόβλημα με τους φαρμακοποιούς δεν έχει λυθεί ακόμη ενώ το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εκπροσώπους του κλάδου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί να πραγματοποιούν οι φαρμακοποιοί τα self test εντός των φαρμακείων καθώς αυτό θα απαιτούσε ξεχωριστό χώρο κάτι σαν isolation box που σήμερα διαθέτουν κυρίως νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και διαγνωστικά κέντρα.
Από την άλλη σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιο Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολο Βαλτά, θα πρέπει να λυθεί και το ίδιο το θέμα της διανομής, καθώς στην περίπτωση αυτή θα δημιουργούνται ουρές στα φαρμακεία λόγω των περιοριστικών μέτρων που δεν επιτρέπουν την είσοδο σε πολλά άτομα.
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν είναι διαδικαστικά αλλά κυρίως επιδημιολογικά ενώ υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν στην τροφοδοσία, στη διανομή, στη λειτουργία της πλατφόρμας για την δήλωση των αποτελεσμάτων.
Διαβάστε επίσης: Σαρηγιάννης: Aποκλιμάκωση αρχές Απρίλη αν λειτουργήσει το self test
Επαναστατική κίνηση στο Ναύπλιο, αν και αποτυχημένη «έδειξε» στον βασιλιά Όθωνα το δρόμο της έξωσης
Τα ποντίκια δεν άντεξαν στον Παράδεισο - Συγκλονιστικό πείραμα του 1968 «δείχνει» ανθρώπινες κοινωνίες της εποχής μας
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Διαψεύδει τη Βρετανία η Κύπρος για τους ιρανικούς πυραύλους - Χτύπημα της Τεχεράνης σε πετρελαιοφόρο ανοιχτά του Ομάν
Το «κάστρο» των τραπεζών και η οργή της κοινωνίας: Το καρτέλ που έχει γίνει «κράτος εν κράτει» και μια σχέση εμπιστοσύνης που καταρρέει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



