Ελλάδα|01.04.2021 13:15

Θεσσαλονίκη - Κορονοϊός: Με 3 διαθέσιμες ΜΕΘ ξεκίνησε η εφημερία στο Ιπποκράτειο

Newsroom

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές κορονοϊού στην εφημερία της Τετάρτης 31 Μαρτίου του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης σε σχέση με την προηγούμενη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου μέχρι το πρωί της Πέμπτης έγιναν 42 εισαγωγές ενώ υπάρχουν και 8 ύποπτα περιστατικά. Πρόκειται για περίπου δέκα περισσότερες εισαγωγές από την προηγούμενη εφημερία. Την ίδια ώρα το Ιπποκράτειο ξεκίνησε σήμερα την εφημερία του με μόλις τρεις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ από τις 30.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι την Τετάρτη  ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως υπάρχει ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, συστήνοντας, όμως, προσοχή στους πολίτες για ό,τι κάνουν τις επόμενες δύο εβδομάδες. Παράλληλα υπογράμμισε πως οι μεταλλάξεις κορονοϊού είναι περισσότερο επικίνδυνες και πιο μεταδοτικές. Σήμερα αναμένεται να επισκεφτεί εκτάκτως την Θεσσαλονίκη ο Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να αξιολογήσει από κοντά την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Μόδα τα κορονοπάρτι: Φοιτητές σε ντουλάπες και μπαλκόνια - Πώς κλείνουν τα ακίνητα, πόσο κοστίζουν

Έντονα αυξητική καταγράφεται και η ημερήσια τάση ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στα λύματα της Θεσσαλονίκης, στην έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ

Οι τελευταίες αναλύσεις των δειγμάτων, που ελήφθησαν από τη Δευτέρα, δείχνουν σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου επιβεβαιώνοντας πως πλέον η πόλη εισέρχεται σε κόκκινο επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού, κι ενώ από τις 10 έως τις 28 Μαρτίου -με μικρές αυξομειώσεις μεταξύ των μετρήσεων- το ιικό φορτίο είχε σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα, χωρίς όμως να είχε διαφανεί τάση απότομης αύξησής του. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 29/03 και της Τρίτης 30/03 είναι:

Αυξημένη κατά 61% σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, της Παρασκευής 26/3 και της Κυριακής 28/3. Αυξημένη κατά 41% σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 22/3 και Τρίτης 23/3.

Όπως, εξάλλου, ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ στην έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της 30ης Μαρτίου, την εβδομάδα από 22 έως 28 Μαρτίου και σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη (15-21/03/) ο σχετικός ρυθμός έκκρισης του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε κατά μόλις 11%.

Σημειώνεται πως η ΠΕ Θεσσαλονίκης κατέγραψε 499 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο από τα 3.616 που καταγράφηκαν πανελλαδικά.

Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: Το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid - 51 νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

ΚορονοϊόςεφημερίακρούσματαΙπποκράτειο ΝοσοκομείοΘεσσαλονίκη