Ελλάδα|05.04.2021 10:53

Ανδρος: Τι απαντά ο πρόεδρος κοινότητας που είχε απειλήσει με φωτιά

Newsroom

Εξηγήσεις για την φράση πως θα βάλει φωτιά στην Ανδρο λόγω της διαφωνίας του για τους νέους δασικούς χάρτες έδωσε μία μέρα μετά τον σάλο που προκάλεσε ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροτανταλου, Ανδρέας Τριδήμας

«Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, ογδόντα στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν Πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε "θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες!, ανέφερε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου και αυτές του οι φράσεις προκάλεσαν σάλο. 

Μία μέρα μετά τον σάλο και τη φωτιά στην Ανδρο ο Ανδρέας Τριδήμας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζε φωτιά στο νησί αλλά είπε ότι ένας αγρότης που του παίρνουν το χωράφι ως δασικό με τους νέους χάρτες, θα έβαζε φωτιά για να το καθαρίσει και όχι για να προκαλέσει εμπρησμό. 

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του 

Άνδροςφωτιάδασικοί χάρτες