Ελλάδα|09.04.2021 17:36

Live streaming: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα του lockdown

Newsroom

Παρακολουθείστε Live τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα του lockdown. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης έπειτα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη αλλά και γενικά για τα νεότερα με το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα αναφερθεί στην στρατηγική της κυβέρνησης με τα self test για τον κορονοϊοΣτην ενημέρωση συμμετέχουν, όπως συνηθίζεται, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Δείτε LIVE την ενημέρωση στις 18:00

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, παρά το γεγονός ότι στο τραπέζι της σύσκεψης των λοιμωξιολόγων είχε πέσει το θέμα της μετακίνησης από δήμο σε δήμο και τις καθημερινές με αυτοκίνητο με κωδικό 6 στο 13033, αυτό φαίνεται να μην γίνεται, καθώς οι ειδικοί εισηγήθηκαν αρνητικά. Ετσι, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο μόνο τις καθημερινές - από Δευτέρα έως Παρασκευή - θα γίνονται μόνο για επισκέψεις σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής με sms στο 13033 αλλά και για επισκέψεις (εντός τριώρου) για τα καταστήματα με sms στο 13032. Οι ειδικοί εισηγήθηκαν να παραμείνουν κλειστά τα mall σε όλη τη χώρα.

Αναφορικά με τις εκκλησίες η επιτροπή εισηγήθηκε άνοιγμα εν όψει Πάσχα με προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Εισήγηση ειδικών: Click away Θεσσαλονίκη, ανοιχτά Αχαΐα, κλειστά Κοζάνη

εκκλησίεςΚορονοϊόςlockdownΒάνα Παπαευαγγέλουself testμέτραΝίκος Χαρδαλιάςλιανεμπόριοκαταστήματα