Ελλάδα|09.04.2021 19:22

Χαρδαλιάς για διαγωνισμό self test: Όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε με πλήρη διαφάνεια

Newsroom

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα self tests, που από τη Δευτέρα 12 Απριλίου μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας και ειδικά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Λυκείων. Μάλιστα ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας μίλησε και για τον διαγωνισμό προμήθειας των self tests, που όπως τόνισε «έγινε με όλους τους κανόνες νομιμότητας».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαρδαλιά: «Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη αναφορά στα self tests, τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο τόσο για την επαναλειτουργία των Λυκείων, όσο και για τα επόμενα βήματά μας σε άλλους τομείς δραστηριότητας. Καθώς μας επιτρέπουν να προφυλάξουμε εμάς και τους γύρω μας, σε συνδυασμό με τα μέτρα αυτοπροστασίας, κάνουν δυνατά κάποια βήματα ελευθερίας πριν ολοκληρωθεί το τείχος ανοσίας που χτίζουμε με τον εμβολιασμό. Στο σημείο αυτό να διευκρινίσω ότι ο διαγωνισμός προμήθειας των self test έγινε με όλους τους κανόνες νομιμότητας. Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε ισχυρό ενδιαφέρον, όπως αποδεικνύει ο μεγάλος ανταγωνισμός, καθώς υπέβαλαν προσφορά 31 οικονομικοί φορείς. Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε με πλήρη διαφάνεια και οι 5 εταιρείες που πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές προκρίθηκαν, σε συνέχεια και του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ενώ έχουν προβλεφθεί κυρώσεις σε περίπτωση που οι εταιρείες δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Τα self test είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Λυκείων. Και στόχος είναι, όπως γνωρίζετε, τα τεστ αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες το συντομότερο δυνατό. Και προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η διαδικασία διάθεσής τους θα είναι απρόσκοπτη, έχουμε ήδη προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για την προμήθεια ακόμα 10 εκατομμυρίων self tests. Έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων που τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν».

Διαβάστε επίσης: Lockdown: Ανοίγουν τα καταστήματα σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη -Κλειστά στην Κοζάνη

Νίκος Χαρδαλιάςself testΚορονοϊόςδιαγωνισμόςlockdown