Ελλάδα|14.01.2019 17:59

Επενδύσεις 175 εκατ. ευρώ από την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης (pics)

Γιάννης Πολίτης

«Η κάνναβη είναι κάτι πολύτιμο που ανθίζει στην Ελλάδα και αυτό είναι πλέον πραγματικότητα», δηλώνει στο ethnos.gr η εκπρόσωπος Τύπου του Αthens Cannabis Expo 2019 Ελένη Μπέλλου. Μάλιστα, η ίδια τονίζει ότι ήδη έχουν εγκριθεί 14 άδειες για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας. Κάτι το οποίο θα φέρει επενδύσεις με το ύψος τους να κυμαίνεται στα 175 εκατ. ευρώ. «Παράλληλα θα ανοίξουν 770 θέσεις εργασίας και αυτό είναι μόνο η αρχή», επισημαίνει η κυρία Μπέλλου. 

Η ίδια αναφέρεται και στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να στρωθεί με μονωτικό υλικό από βιομηχανική κάνναβη η ταράτσα του ΥΠΟΙΚ. Από αυτό, όπως επισημαίνει η κυρία Μπέλλου, εξοικονομούνται 5.000 ευρώ για τη θέρμανση του κτιρίου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Athens Cannabis Expo με αφορμή την έκθεση, ανέφερε ότι «έπειτα από έναν αγώνα που σε ακτιβιστικό επίπεδο κράτησε τουλάχιστον για 15 χρόνια, τα δύο νομοσχέδια για την ιατρική και τη βιομηχανική κάνναβη ήταν μία δικαίωση. Μέχρι να περάσουν τα συγκεκριμένα νομοσχέδια από τη Βουλή των Ελλήνων η κάνναβη ήταν το πιο παρεξηγημένο φυτό. Ωστόσο το νομοθετικό "πράσινο" φως, φώτισε όλες τις λεπτομέρειες γύρω από την κάνναβη και οι παρεξηγήσεις λύθηκαν».

κάνναβηΕλένη Μπέλλουφαρμακευτική κάνναβη