Γεωργαντάς: Τα θετικά self test θα πρέπει να επαληθεύονται για τις άδειες και τις απουσίες
NewsroomΤην ανάγκη επαλήθευσης των θετικών self test τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς, 380.000 self tests διατέθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες σε μαθητές Λυκείου και εργαζομένους στα σχολεία και βρέθηκαν 673 θετικά άτομα.
Ωστόσο εξήγησε ότι τα θετικά self tests πρέπει να επαληθευτούν, ώστε να μπορούν να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι και δικαιολογημένες απουσίες οι μαθητές. Μάλιστα, είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι τα self tests είναι ένα νέο όπλο, πολύ αποτελεσματικό.
Επίσης, στη συνέντευξή του μίλησε για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τονίζοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται οι συνεννοήσεις με τα κράτη-μέλη για το πλαίσιο, υπενθυμίζοντας ότι θα είναι απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του κορoνοϊού, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από την ασθένεια.
Διαβάστε επίσης: Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 40 - Ιούνιο οι εμβολιασμοί
- Οι αγρότες λένε «όχι» σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Κλιμακώνουν τα μπλόκα
- Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρού
- Κύπρος: 23χρονος κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του - «Βαρόνοι» των Κεντρικών Φυλακών τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο
- Πάρις Παρασκευάδης στο ethnos.gr: Προσπαθώ να ζήσω το «τώρα» αγνοώντας το τικ-τικ του ρολογιού