Ελλάδα|14.04.2021 17:45

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε σχολείο - Μαθητής δεν ήθελε να υποβληθεί σε self test

Newsroom

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης μεταξύ γονιών και του διευθυντή του σχολείου, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία. Μαθητής του σχολείου εδώ και 3 μέρες αρνείται να κάνει το self test για τον κορονοϊό και ο διευθυντής του σχολείου, όπως οφείλει, του αρνείται την είσοδο σε αυτό.

Έξω από το σχολείο βρισκόταν η μητέρα του μαθητή με φιλικά της πρόσωπα και άρχισαν να φωνάζουν, ζητώντας από το διευθυντή να επιτρέψει την είσοδο του μαθητή στο σχολείο. Μεταξύ άλλων υποστήριζαν ότι η μη διενέργεια του τεστ αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη.

Εξαιτίας της έντασης που σημειώθηκε, έφτασε μετά από λίγο η Aστυνομία. Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν σε κάποια στιγμή να περικυκλώσουν ένα περιπολικό, αλλά μετά από λίγο η ένταση εκτονώθηκε.

Η μητέρα του μαθητή, Σοφία Ρωμαίου, μίλησε στο ethnos.gr και παρουσίασε την εκδοχή της αναφορικά με το περιστατικό.

«Εδώ και τρεις μέρες ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί αρνούνται την είσοδο του παιδιού μου στο σχολείο, επειδή εγώ δε θέλω να υποβληθεί σε τεστ. Υπάρχει άρθρο του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει ότι, εφόσον πρόκειται για ιατρική πράξη, δεν είμαι υποχρεωμένη να δεχθώ τη διενέργεια του τεστ. Τη Τρίτη πήγα πάλι στο σχολείο και μου όρμηξαν ο διεθυντής και άλλοι ένας - δύο εκπαιδευτικοί. Είπα στο παιδί μου ''μπες μέσα'' από την καγκελόπορτα που ήταν ανοιχτή, αλλά με έσμπρωξαν. Μάλιστα, στραμπούληξα και το πόδι μου, στην προσπάθειά μου να μην πέσω. Πήγα στην αστυνομία, αλλά δεν έκανε τίποτα. Έχω υποβάλει και αίτηση στο σχολείο, στην οποία αναφέρω ότι με βάση άρθρο του Συντάγματος δεν είμαι υποχρεωμένη να συναινέσω, ώστε το παιδί να υποβληθεί σε τεστ. Στο σημερινό επεισόδιο ήταν το παιδί μου μπροστά, αλλά μετά από λίγο του είπα να φύγει, διότι ήδη έχει υποστεί αρκετά. Θα χρειαστεί ψυχολόγο μετά από την ταλαιπωρία που υφίσταται. Σήμερα δεν είχα τα μάτια μου συνέχεια πάνω στο παιδί και δεν ξέρω, αν είχε κάποια επαφή με την αστυνομία, ωστόσο, είμαι σίγουρη ότι οι αστυνομικοί δεν επιχείρησαν να το βάλουν στο περιπολικό. Έχω ήδη υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου», λέει στο ethnos.gr η κ. Ρωμαίου.  

Διαβάστε επίσης: Πιερία: Συνελήφθη διευθυντής δημοτικού για ασέλγεια σε 14χρονη

αστυνομίασχολείοΘεσσαλονίκημαθητήςself test