Ελλάδα|17.04.2021 20:46

Lockdown: Αδεια τα καταστήματα αλλά συνωστισμός στους δρόμους

Newsroom

Από κόσμο πλημμύρισε για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο ο πεζόδρομος της Ερμού στην Αθήνα, ωστόσο για ακόμα μία ημέρα οι έμποροι δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν. Οπως έδειξε το ρεπορτάζ του OPEN TV, αρκετοί ήταν οι πολίτες που αποφάσισαν να κάνουν τη βόλτα τους και τα ψώνια τους στον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας, με την κίνηση να είναι έντονη στον πεζόδρομο από το πρωί, μέχρι και αργά το απόγευμα, δηλαδή λίγο πριν τα καταστήματα κλείσουν. Ωστόσο, παρόλη την κίνηση στον πεζόδρομο, τα περισσότερα από τα καταστήματα ήταν σχεδόν άδεια.

Οι περισσότεροι πολίτες αποφάσισαν να βρεθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας στέλνοντας SMS στο 13033 και να κάνουν μία βόλτα έξω από τα μαγαζιά και δεν έκλεισαν ραντεβού με τα καταστήματα για να κάνουν τα ψώνια τους. Οσοι όμως επέλεξαν να πραγματοποιήσουν αγορές επέλεξαν τη μέθοδο του click in shop και όχι του click away. Θέλησαν δηλαδή να μπουν στα καταστήματα και να δοκιμάσουν τα ρούχα και όχι να τα «κλείσουν» από το Διαδίκτυο.

Οι έμποροι ετοιμάζονται για τα self test

Σημειώνεται πως οι καταστηματάρχες έχουν προχωρήσει σε γενναίες προσφορές, προκειμένου να δουν τα ταμεία τους να γεμίζουν έπειτα από καιρό, στρέφοντας πλέον το βλέμμα τους στην επόμενη Δευτέρα. Οι καταστηματάρχες προετοιμάζονται και έχουν ήδη ενημερωθεί από τους φαρμακοποιούς τους έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τους να κάνουν τα απαραίτητα self test από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου.

«Εχουμε συνεννοηθεί ώστε όλοι οι υπάλληλοί μας τη Δευτέρα το πρωί να έχουν περάσει στο σύστημα ότι έχουν κάνει τα τεστ για να είμαστε σε πλήρη ασφάλεια», σημείωσε στο OPEN TV, επιχειρηματίας σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν ένα self test την εβδομάδα και να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Τα πρόστιμα για τους εργοδότες που θα βρεθούν να απασχολούν εργαζόμενους που δεν θα κάνουν τεστ κυμαίνονται από 300 έως 1.500 ευρώ.

Στην υποχρέωση των επιχειρήσεων να εφαρμόσουν απαρέκλητα τα νέα μέτρα με τα self test στις επιχειρήσει αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «’Αναγνωρίζοντας ότι υποχρέωσή τους είναι η προστασία της υγείας των εργαζόμενων, όλων βέβαια, ξέρουμε ότι είναι εύκολη η διασπορά του κορονοϊού σε κλειστούς χώρους εργασίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Βαρύ το κλίμα στη Θεσσαλονίκη για το click away - Ανοίγουν τα καταστήματα σε Κοζάνη

Βαρύ είναι το κλίμα στην αγορά της Θεσσαλονίκης, όπου τα μαγαζιά λειτουργούν μόνο με μέθοδο click away και οι καταναλωτές δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στα καταστήματα. Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ζητούν αυτό το μέτρο να αλλάξει και να δέχονται πελάτες μέσα στα καταστήματά τους κατόπιν ραντεβού και αποστολής SMS στο 13032, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας (πλην Κοζάνης).

«Πρέπει να έρθουν μέσα στο κατάστημα να το δοκιμάσουν να πάρουν γνώμες να δουν πόσο ταιριάζει και μετά να το πάρουν έτσι πως θα το πάρουν», τόνισε στο OPEN TV, εμπορος της πόλης 

Από τη Δευτέρα ανεβάζουν ρολά και τα καταστήματα στην Κοζάνη όμως μόνο με τη μέθοδο click away, με τους καταστηματάρχες να διατυπώνουν τις αντιρρήσεις τους. «Δεν μας ικανοποιεί πλήρως γιατί τα καταστήματα της πόλης στημένα σαν φυσικά καταστήματα και όχι σαν ηλεκτρονικά», σημειώνει ένας από αυτούς.

Ερμούλιανεμπόριοκαταστήματαself testSMS 13033