Ελλάδα|18.04.2021 16:46

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση από αρνητές κορονοϊού παρά την πίεση στα νοσοκομεία

Newsroom

Συγκέντρωση περίπου 70 αρνητών του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακή 18 Απριλίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από διαδικτυακό κάλεσμα και οι παρευρισκόμενοι διαμαρτύρονταν για τα υγειονομικά μέτρα κατά του κορονοϊού, τους εμβολιασμούς αλλά και τα self test στα σχολεία και τους εργασιακούς χώρους.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σημειώνεται πως εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν το Σάββατο στην παραλία αλλά και στα νεανικά στέκια, την ώρα που τα νοσοκομεία της πόλης παραμένουν υπό μεγάλη πίεση. Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, το οποίο εφημέρευε μέχρι και το πρωί της Κυριακής, γιατροί και νοσηλευτές πέρασαν μία πολύ δύσκολη νύχτα, με 65 εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού και ακόμα 15 ύποπτα περιστατικά, ενώ υπήρχε μόλις μία ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ.  

Σημειώνεται πως το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 299 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ την Παρασκευή, που πραγματοποιήθηκαν και περισσότερα τεστ καταγράφηκαν 425 κρούσματα. Ωστόσο, αχτίδα αισιοδοξία για τη Θεσσαλονίκη αφήνει η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης κατά 30% το τελευταίο 10ήμερο.

Διαβάστε επίσης: Πάσχα: Τα κορονοπάρτι φρενάρουν τη μετακίνηση εκτός νομού - Διστακτικοί οι ειδικοί

Κορονοϊόςεμβόλιαself testΘεσσαλονίκησυγκέντρωση