Ελλάδα|13.01.2019 18:14

Θεσσαλονίκη: Άγρια κόντρα Ταχιάου - πολυτέκνων

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ταχιάου και του προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Άγιοι Πάντες», Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου για τα επιδόματα προς αναπήρους και πολυτέκνους. Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του ο Νίκος Ταχιάος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας των πολυτέκνων άκουσε τον κ. Θεοτοκάτο να ζητάει να κοπούν τα επιδόματα της Πολιτείας προς τους ανάπηρους και να δοθούν στους πολυτέκνους.

«Λυπήθηκα και ντράπηκα γι’ αυτό που άκουσα. Πρόκειται για μια απολύτως φασιστική άποψη, που θυμίζει τον σπαρτιατικό Καιάδα, που δεν ξεπλένεται ούτε με τους αγιασμούς και τις αναφορές στην Ορθοδοξία, ούτε με τους ύμνους στην πατρίδα και το έθνος», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ταχιάος. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως «απεχθέστατες», εκφράζει την ευχή να μην εκπροσωπηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και τονίζει ότι δεν πρόκειται να τείνει χείρα συνεργασίας προς αυτές.

«Θα πάρει την απάντηση στην κάλπη»

Από την πλευρά του, μιλώντας στο ethnos.gr, ο κ. Θεοτοκάτος υποστήριξε ότι ο δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν πλήρως από τον κ. Ταχιάο και τόνισε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία θα πάρει την απάντησή του από το λαό στις κάλπες. «Τα πράγματα είναι απολύτως αντίθετα από αυτά που παρουσιάζει ο κ. Ταχιάος. Δε θα πω ποτέ να ρίξουμε τους ανάπηρους στον Καιάδα. Έχω αδελφή ανάπηρη και ξέρω τι βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ είπα ότι, σε ό,τι αφορά την επιβίωση του ελληνισμού, δεν έχει να περιμένει τίποτα η χώρα από τους ανάπηρους. Έχει να περιμένει από τους πολύτεκνους, κάτι που λέει και το Σύνταγμα».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είπε ποτέ να κοπούν τα επιδόματα των αναπήρων, αλλά να σταματήσει η εχθρική πολιτική της Πολιτείας προς τους πολύτεκνους. «Δεν είναι δυνατό για ένα άτομο με αναπηρία 67% να δίνονται 20 μόρια για διορισμό στην Εκπαίδευση και στους πολύτεκνους 2 μόρια για κάθε παιδί. Ίσως ο κ. Ταχιάος να θίχτηκε από την καθ’ υπερβολήν δήλωσή μου ότι ‘’επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αγαπάει τη Θεσσαλονίκη’’. Θα πάρει, όμως, την απάντησή του στις κάλπες», κατέληξε ο κ. Θεοτοκάτος.

Θεσσαλονίκη