Ελλάδα|22.04.2021 21:51

Κορονοπάρτι 1.000 ατόμων στην Ακαδημία Πλάτωνος με αφορμή την Ημέρα της Γης

Newsroom

Τα κορονοπάρτι και οι εικόνες συνωστισμού σε πάρκα και πλατείες καλά κρατούν από ότι φαίνεται, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών αλλά και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Περίπου 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Ακαδημία Πλάτωνος με αφορμή την Ημέρα της Γης, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

O πρωθυπουργός στο διάγγελμά του την Τετάρτη είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους». Σε συνέντευξή του στον Alpha, o Kυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες τόνισε: «Η περίπτωση της Νέας Σμύρνης ήταν λάθος, αστοχία», συνέχισε και είπε ότι «αυτά τα φαινόμενα δεν τα αντιμετωπίζεις με καταστολή», συμπλήρωσε και απηύθυνε έκκληση όλοι να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα και ειδικά κάλεσε τους νέους να χτίσουν κίνημα υπέρ του εμβολιασμού.

Διαβάστε επίσης: Κυψέλη: Ταυτοποιήθηκε ο DJ του κορονοπάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία καταρτίζει σχέδιο για την καταπολέμηση των κορονοπάρτι -και ενόψει του Πάσχα- ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού που κυριάρχησαν το προηγούμενο διάστημα. Ετσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, τις επόμενες ημέρες επιχειρήσεις της αστυνομίας θα στηθούν σε πολλές περιοχές.

Την Τετάρτη, περιπολικά και αστυνομικοί φρουρούσαν την οδό Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι αλλά και την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Το σχέδιο ξεκίνησε με την πλατεία Βαρνάβα ενώ επεκτείνεται παντού. Μάλιστα, την Μεγάλη Εβδομάδα η επιτήρηση της αστυνομίας αναμένεται να είναι και πιο έντονη, με στόχο όπου υπάρχει υποψία για κορονοπάρτι, να συνοδεύεται από επέμβαση των Αρχών.

Οι αστυνομικοί έχουν, πάντως, εικόνα για τα πάρτι που διοργανώνονται διαδικτυακά και συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου. Οι διοργανωτές κοινοποιούν τον τόπο και την ώρα των πάρτι λίγο πριν την πραγματοποίησή τους.

Διαβάστε επίσης: Στο μικροσκόπιο 4 άτομα για τα κορονοπάρτι στην Κυψέλη - Πώς διοργανώθηκαν

ΚορονοϊόςκορονοπΗμέρα της ΓηςΑκαδημία Πλάτωνοςσυνωστισμός