Ελλάδα|29.10.2018 16:55

Προφυλακίστηκαν οι δυο αστυνομικοί για το κύκλωμα προώθησης μεταναστών

Βασίλης Ιγνατιάδης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω του ποταμού Έβρου.

Οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Έβρου, απολογήθηκαν επί τρεις ώρες συνολικά στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες αφορούν  κατά περίπτωση τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών σε ελληνικό έδαφος, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου κ.ά.

Την Τρίτη (30/10), αναμένεται να απολογηθεί και το τρίτο άτομο που συνελήφθη για το ίδιο κύκλωμα, ένας 49χρονος αγρότης από το Σουφλί. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το κύκλωμα δρούσε υπό την διεύθυνση Σύρου υπηκόου, που κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη. Με την συνδρομή των δύο αστυνομικών, που φέρονται πως έδιναν έναντι αμοιβής τις πληροφορίες για τον τόπο παρουσίας των αστυνομικών περιπόλων, και σε συνεννόηση με τον αγρότη, οι μετανάστες προωθούνταν μέσω του Έβρου από αφύλακτα περάσματα. Ένα πέμπτο μέλος του κυκλώματος, που διαμένει στη Βουλγαρία, αναλάμβανε να στείλει από τη γειτονική χώρα τα οχήματα, που παραλάμβαναν τους μετανάστες και τους προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας.

μετανάστεςσύλληψηαστυνομία