Ελλάδα|20.05.2021 11:09

Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Ερευνα για θρομβώσεις - Ποια η κατάσταση των ασθενών

Newsroom

Στο μικροσκόπιο των ερευνητών φαίνεται πως βρίσκεται παρτίδα εμβολίων της εταιρείας Astrazeneca έπειτα από τα δύο περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί στο Ηράκλειο της Κρήτης έπειτα από εμβολιασμό με δόση εμβολίου της συγκεκριμένης εταιρείας. Υπενθυμίζεται πως δύο γυναίκες από το Ηράκλειο έπειτα από τον εμβολιασμό παρουσίασαν επιπλοκές και νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ. Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ μίλησε στο OPEN για την κατάσταση της υγείας των ασθενών ενώ στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» μίλησε και ο 59χρονος μουσικός που είχε διαγνωστεί με πνευμονική εμβολή.

Το τελευταίο περιστατικό που μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ είναι μία γυναίκα 44 ετών η οποία εμφάνισε θρόμβο στην περιοχή του λαιμού και ακόμα εξετάζεται εάν αυτός προϋπήρχε και πριν τον εμβολιασμό. Την ίδια ώρα, μία 47χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ μετά από θρόμβωση, ενώ και ένας 35χρονος πριν από λίγες ημέρες εμφάνισε προβλήματα μετά τον εμβολιασμό του, όπως εμβολή και θρόμβωση και τελικά πήρε εξιτήριο έπειτα από δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Χαλκιαδάκης μίλησε στο OPEN και στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδας» για τα περιστατικά θρομβώσεων και σημείωσε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca.  «Είναι ευχάριστο πως ο 35χρονος πήρε εξιτήριο την Τετάρτη χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα», σημείωσε αρχικά ο κ. Χαλκιαδάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δύο γυναίκες.

«Το βράδυ της Τετάρτης έπειτα από συνεννόηση με το Βενιζέλειο νοσοκομείο αποφασίσαμε να μεταφερθεί η ασθενής που νοσηλευόταν εκεί στο ΠΑΓΝΗ για λόγους ασφάλειας και καλύτερης πρόληψης. Η γυναίκα πέρασε τη νύχτα καλά και δεν χρειάζεται το παραμικρό, ενώ σήμερα το πρωί παρουσιάζει μία ελαφρά κεφαλαλγία και είναι υπό παρακολούθηση» σημείωσε.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη δεύτερη γυναίκα σημειώνοντας πως είναι η σοβαρότερη από τις τρεις περιπτώσεις καθώς έχει θρόμβωση στην περιοχή της καρωτίδας. «Έχει βλάβες που ευελπιστώ μετά τη φυσιοθεραπεία να ανατραπούν και υποβάλλεται σε εξετάσεις», σημείωσε. «Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και για τις δύο γυναίκες», τόνισε.

59χρονος μουσικός: Δεν έχω ανακουφιστεί διότι δεν ξέρω εάν φταίει το εμβόλιο

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο 59χρονος μουσικός που είχε διαγνωστεί με πνευμονική εμβολή και τελικά είναι αρνητικές οι εξετάσεις θρομβοφιλίας, ο οποίος δήλωσε ανακουφισμένος για τα αποτελέσματα αλλά υπογράμμισε πως ακόμα δεν έχει ανακουφιστεί για το εάν φταίει το εμβόλιο AstraZeneca για την περιπέτεια της υγείας του. «Στο ερώτημα εάν θα κάνω και τη δεύτερη δόση περιμένω πρώτα τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων και θα μου πουν οι γιατροί» σημείωσε και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος αυτή τη στιγμή δεν επιθυμεί να την κάνει».

AstraZenecaΠΑΓΝΗεμβόλιαεμβολιασμόςΚρήτη