Ελλάδα|20.05.2021 22:30

Φωτιά στον Σχίνο: Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών

Κώστας Ασημακόπουλος

Αναζωπύρωση της φωτιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και η Πολιτική Προστασίας υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε νέο έκτακτο μήνυμα για την εκκένωση οικισμών. Οι φλόγες το βράδυ της Πέμπτης 20 Μαΐου έφτασαν κοντά στην παραλία του Αλεποχωρίου. Μάλιστα κινητοποιήθηκε ο στρατός για να εκκενωθούν περιοχές, καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Η εκκένωση στο Αλεποχώρι ξεκίνησε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ και γίνεται σπίτι - σπίτι, απομακρύνοντας σε άλλη περιοχή τους κατοίκους.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα του 112:

Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων σχετικά με την φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας και λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Σημειώνεται ότι εστάλη μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Χαρδαλιάς: Θα είναι δύσκολη η νύχτα

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η φωτιά υπολογίζεται ότι έχει κάψει μέσα σε λιγότερο από 24ωρες από την έναρξή της περίπου 20.000 στρέμματα δάσους

Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, περιστατικό που ήδη είναι υπό διερεύνηση από το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπσης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τα αίτια της φωτιάς. «Θα είναι μια δύσκολη νύχτα» δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στη μάχη των Πυροσβεστών με τις φλόγες, έχοντας κάθε διαθέσιμο μέσο στην προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα - Μέχρι την Ικαρία οι καπνοί

φωτιάΣχίνοςΑλεποχώρι112Κόρινθος