Ελλάδα|24.05.2021 09:38

Κρήτη: Το γράμμα των παιδιών της 44χρονης με εγκεφαλική αιμορραγία μετά το εμβόλιο με AstraZeneca

Newsroom

Συντετριμμένος είναι ο σύζυγος της 44χρονης από την Κρήτη που μετά το εμβόλιο της AstraZeneca έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία με την κατάστασή της να είναι μη αναστρέψιμη. Ο σύζυγος της Μάνος Μανουσάκης μίλησε για τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένεια τα τελευταία 24ωρα. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά» σημείωσε.

«Τώρα περιμένουμε από τους γιατρούς να μας ενημερώσουν επίσημα για το τέλος της Γλυκερίας και να την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία» πρόσθεσε ο σύζυγος της 44χρονης γυναίκας, μιλώντας στο Mega.

Διαβάστε ακόμη: Eμβόλιο ΑstraZeneca: Εκτακτο χειρουργείο για την 44χρονη με θρόμβωση στην Κρήτη

Λινού: Θα έπρεπε να έχουν απαγορευτεί οι εμβολιασμοί σε γυναίκες κάτω των 50 με AstraZeneca και J&J

Μιλώντας η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού στην τηλεόραση του OPEN για τη δραματική εξέλιξη με την 44χρονη στην Κρήτη που εμβολιάστηκε με AstraZeneca και παλεύει για τη ζωή της τόνισε ότι είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο που δεν μπορούμε να το δεχτούμε για έναν νέο άνθρωπο.

«Η αλήθεια και το AstraZeneca και J&J έχουν ενοχοποιηθεί ευρέως και φαίνεται ότι πλήττουν τις νεότερες γυναίκες και γι αυτό θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί οι εμβολιασμοί σε γυναίκες κάτω των 50 ετών. Φαίνεται ότι στα άτομα άνω των 50 ετών η πιθανότητα να αναπτύξουν αυτό το σύνδρομο μετά από τον εμβολιασμό με ένα από τα δύο εμβόλια είναι ένα στο 1 εκατ. ενώ στις νεότερες γυναίκες είναι ένα στις 50.000.

Οπότε είναι κάτι αναμενόμενο. Γι αυτό όπου υπάρχει επιλογή είναι προτομότερο να εμβολιάζονται με εμβόλια mRNA οι νεότερες γυναίκες  Και η Πολιτεία θα πρέπει να πάρει το θάρρος να δώσει τη δυνατότητα επιλογής εμβολίων». Αντίστοιχες συστάσεις για τα συγκεκριμένα εμβόλια έχει κάνει τόσο το CDC στις ΗΠΑ όσο και η Αγγλία.  

Λινού: Οι εμβολιασμοί απομακρύνου το 4ο κύμα πανδημίας τον Σεπτέμβριο 

Την ίδια ώρα την τήρηση των αποστάσεων στις παραλίες υπογράμμισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού ως μέτρο πρόληψης κατά της μετάδοσης του κορονοϊού το καλοκαίρι. Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN τόνισε ότι μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις και να διαλέγουμε παραλίες πιο ερημικές. Προέτρεψε μάλιστα τον κόσμο  να αποφεύγει τα παιχνίδια στην παραλία τα οποία θα τους φέρουν σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. 

Η κ. Λινού εκτίμησε ότι τον Σεπτέμβριο δεν περάσει η χώρα μας νέο μεγάλο κύμα πανδημίας επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και ο κόσμος προσέχει περισσότερο. «Όσο πιο πολλοί εμβ0λιαστούμε τόσο περισσότερους ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας και όχι μόνο τον εαυτό μας. Και πρέπει να ξεπεράσουμε και το φόβο που προκαλούν οι παρενέργειες».

ΚορονοϊόςΚρήτηAstraZenecaεμβόλιοεμβολιασμός