Ελλάδα|27.05.2021 13:19

Πυρκαγιά στην Κερατέα – Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Κώστας Ασημακόπουλος

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στον οικισμό Ρουμούντι στην Κερατέα με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν προληπτικά κάτοικοι 15 σπιτιών. Η φωτιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, δεν έχει αέρα στην περιοχή και δεν απειλούνται σπίτια.

Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν έπειτα από εισήγηση του του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη φροντίδα του δήμου, καθώς στον τόπο της φωτιά είναι από την πρώτη στιγμή και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής. 

Φωτιά – Κερατέα: Πώς ξεκίνησε

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο και πιθανότατα οικόπεδο μέσα στον οικισμό, αλλά οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς τον λόφο, όπου καίνε αραιή βλάστηση με πουρνάρια και λίγα πεύκα.

Φωτιά στην Κερατέα (φωτ. ethnos.gr)

Όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, φαίνεται προς το παρόν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Η πυρκαγιά καίει περιοχή που χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση. Στο σημείο έσπευσαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 24 πυροσβέστες. Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

T

Όλες οι ειδήσεις

«Περιμένουμε επιβεβαίωση ότι είναι κλινικά νεκρή» - Τι λέει ο σύζυγος 44χρονης με θρόμβωση μετά το εμβόλιο

Δίπλωμα οδήγησης: Όλες οι υπηρεσίες με κωδικούς taxisnet μέσω gov.gr

AstraZeneca: Τι ισχύει για παρενέργειες και 2η δόση - Από το Σάββατο ραντεβού για όλα τα εμβόλια

Πατέρας 11χρονης που κατήγγειλε 48χρονο δάσκαλο: Λύγισα όταν διάβασα τα μηνύματα

πυρκαγιάΚερατέαφωτιάπυροσβεστική