Ελλάδα|28.05.2021 13:11

Θάνατος 11χρονης στα Χανιά: Πού στρέφονται οι έρευνες - Οι μαρτυρίες ψυχολόγων

Newsroom

Οι μαρτυρίες ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών που παρακολουθούσαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η μικρή Ιωάννα μέσα στην οικογένεια, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ασφάλειας των Χανίων. Ήδη από τις αναφορές τους στους αστυνομικούς, η ψυχολογία του κοριτσιού δεν ήταν καθόλου καλή εξαιτίας των οικογενειακών προβλημάτων απόρροια των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πατέρας της.

Μάλιστα τα προβλήματα αυτά επηρέαζαν την ψυχολογία και των αδερφών της. Μυστήριο για την αστυνομία αποτελεί το γεγονός ότι ενώ δίπλα από το άψυχο σώμα της 11χρονης βρέθηκαν τα ακουστικά, δεν βρέθηκε ακόμη το κινητό της τηλέφωνο και η ζακέτα που φορούσε όπως την κατέγραψε και βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην τελευταία της διαδρομή.

Κάμερα ασφαλείας εντόπισε την 11χρονη

Κάμερα ασφαλείας εντόπισε το 11χρονο κορίτσι να περνά από τα φανάρια της Χρυσής Ακτής και να κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Ως εκ τούτου, καταρρίπτεται το αρχικό σενάριο περί βόλτας της Ιωάννας στην παραλία «Άπτερα». Το βίντεο δείχνει το κοριτσάκι να κρατά σακούλα από σούπερ μάρκετ της περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αγόρασε ένα σνακ, πριν κατευθυνθεί στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.

Τι καταγγέλλει η δασκάλα της 11χρονης

Το 11χρονο κορίτσι το οποίο εντοπίστηκε νεκρό σε βράχια στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά της Κρήτης φαίνεται πως είχε βιώσει στο σπίτι της δύσκολες καταστάσεις , σύμφωνα με όσα καταγγέλλει πρώην δασκάλα της. Μιλώντας στον Alpha, η εκπαιδευτικός σημείωσε πως αναγκάστηκε να φύγει από το σχολείο στο οποίο εργαζόταν καθώς ο πατέρας της άτυχης 11χρονης είχε βίαιη συμπεριφορά την είχε χτυπήσει. Μετά από το περιστατικό ο πατέρας φυλακίστηκε για μερικούς μήνες.

Επιπλεον, επικαλούμενη την μητέρα της 11χρονης η δασκάλα υποστήριξε πως τα παιδιά της οικογένειας, δηλαδή το άτυχο κορίτσι και τα αδέρφια της συχνά γίνονταν μάρτυρες βίαιων καταστάσεων και περιστατικών.  Αναλυτικότερα για τα χτυπήματα του πατέρα η δασκάλα κατήγγειλε: «Ο πατέρας του κοριτσιού που χάθηκε τόσο άδικα με χτύπησε τον Οκτώβριο του 2019. Με χτύπησε πάρα πολύ, παρέμεινα παραμορφωμένη, γεμάτη μελανιές, για σχεδόν 20 μέρες. Δικάστηκε, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και μπήκε φυλακή. Το Εφετείο έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020 και τότε αφέθηκε ελεύθερος. Εγώ, στο μεταξύ φρόντισα και άλλαξα σχολείο, έτσι ώστε να μην έχω πια καμία επαφή μαζί του».

Όλες οι ειδήσεις

Πράσινο Πιστοποιητικό: Ποιοι θα το χρησιμοποιούν – Πώς θα εκδίδεται – Πρεμιέρα από την Ελλάδα

Ανοίγουν γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, χώροι για δεξιώσεις - Αποφάσεις για νέα άρση μέτρων

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά – Καλλιακμάνης: Κοντά στην εξιχνίαση η ΕΛ.ΑΣ

Σαμπάχ: 7+1 ζητήματα που θα θέσει στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου

εξαφάνισηθάνατοςΚρήτη