Ελλάδα|28.05.2021 14:24

Βόλος: Βλήμα από πεδίο βολής σκότωσε γίδια – Σώθηκε ο κτηνοτρόφος

Newsroom

Βλήμα από το πεδίο βολής όπου πραγματοποιούνταν άσκηση με πραγματικά πυρά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών έσκασε σε σημείο όπου έβοσκε τα γίδια του ένας κτηνοτρόφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά από τα ζωντανά, στις Γλαφυρές Μαγνησίας.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το βλήμα ξέφυγε αρκετά χιλιόμετρα εκτός του πεδίου βολής και κατευθύνθηκε στο βοσκότοπο «Μεγαβούνι» όπου ο 40χρονος έβοσκε το κοπάδι του. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο, ήταν το βλήμα να περάσει σφυρίζοντας μερικά μέτρα δίπλα του και τελικά να σκάσει σε απόσταση περίπου 70 μ.

Η έκρηξη ήταν δυνατή, άνοιξε κρατήρα στο έδαφος και από τα θραύσματα βρήκαν ακαριαία τον θάνατο επτά γίδια που έβοσκαν κοντά στο σημείο και τα υπόλοιπα εξαφανίστηκαν. Ο ίδιος σώθηκε γιατί μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο λίγα μέτρα μακρύτερα. Γίνονται ενέργειες να αποζημιωθεί ο κτηνοτρόφος.

Η μαρτυρία του κτηνοτρόφου

«Νόμιζα πως γίνεται πόλεμος. Τα έχασα… Μιλούσα με τον φίλο μου και γι’ αυτό δεν κατέβηκα στη λάκα, διαφορετικά θα είχα σκοτωθεί», αναφέρει ο κτηνοτρόφος στην e-thessalia.gr. Ο κτηνοτρόφος υπολογίζει ότι το βλήμα του άρματος, έφυγε πολύ μακριά από τον στόχο του, καθώς το πεδίο βολής απέχει από τον βοσκότοπο μερικά χιλιόμετρα…

Αμέσως μετά την έκρηξη ενημερώθηκαν οι σκοποί του πεδίου βολής, που με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον αξιωματικό βολής και ύστερα από τρεις βολές έπαυσε η εκτόξευση βλημάτων. Ο διοικητής του τάγματος κατέφθασε στο σημείο του ατυχήματος και στελέχη του Στρατού φωτογράφισαν τα νεκρά ζώα, ενώ ζήτησαν από τον κτηνοτρόφο να δηλώσει τις απώλειές του, προκειμένου να αποζημιωθεί.

«Έχω υπηρετήσει στο Πυροβολικό και ξέρω», ανέφερε ο κτηνοτρόφος, που ζει στην Κάπουρνα και ασχολείται με την κτηνοτροφία από μικρό παιδί. «Τα γίδια βέλαζαν χτυπημένα. Θα ήμουν μακαρίτης τώρα», καταλήγει ο κτηνοτρόφος, που ανέφερε ότι έχει χάσει και άλλα εννιά γίδια, που λείπουν από το κοπάδι, καθώς δεν γνωρίζει πού μπορεί να έφθασαν μέσα στον πανικό τους.

Όλες οι ειδήσεις

Πράσινο Πιστοποιητικό: Ποιοι θα το χρησιμοποιούν – Πώς θα εκδίδεται – Πρεμιέρα από την Ελλάδα

Ανοίγουν γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, χώροι για δεξιώσεις - Αποφάσεις για νέα άρση μέτρων

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά – Καλλιακμάνης: Κοντά στην εξιχνίαση η ΕΛ.ΑΣ

Σαμπάχ: 7+1 ζητήματα που θα θέσει στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου

κτηνοτρόφοςΜαγνησίακοπάδι