Ελλάδα|30.10.2018 15:03

Το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Κώστα Κατσίφα (vid)

Newsroom

Το βίντεο έχει τραβηχτεί μέσα από το καφενείο του χωριού, ενώ ακούγονται συνεχόμενοι πυροβολισμοί. Ο Κατσίφας εμφανίζεται να προσπαθεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν.

Ο 35χρονος κρατάει και με τα δύο χέρια το Καλάσνικοφ και προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, την ώρα που κάθε πέντε δευτερόλεπτα ακούγονται πυροβολισμοί. 

Στο βίντεο που έχει εξασφαλίσει το OPEN TV ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται ο 35χρονος ομογενής να τρέχει μεταξύ καφενείου και παρκαρισμένων αυτοκινήτων, προσπαθώντας να διαφύγει. 

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, που δείχνει καρέ καρέ τις τελευταίες του στιγμές, διακρίνεται ο Κωνσταντίνος Κατσίφας να βγαίνει από ένα σπίτι, στο οποίο υπάρχουν ελληνικές σημαίες. Φορά στρατιωτική μπλούζα και καπέλο στο κεφάλι. 

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο ομογενής συμμετείχε την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, στο σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας στολή παραλλαγής, ήταν οπλισμένος με Καλάσνικοφ, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες, ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Στη συνέχεια διέφυγε. Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του. 

Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή. Από τους πυροβολισμούς ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ανασύρθηκε νεκρός. Δίπλα στον νεκρό βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες Καλάσνικοφ, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και θηλιά στρατιωτικού τύπου.

θάνατος ΚατσίφαΑλβανίαΚωνσταντίνος Κατσίφας