Ελλάδα|01.06.2021 09:50

Βοτανικός Κήπος: Επιμένει ο Δήμος Χαϊδαρίου ενάντια στα σχέδια για επιβολή εισιτηρίου

Newsroom

Στην πλήρη αντίθεσή του στη διαφαινόμενη πρόθεση του Πανεπιστημίου Αθηνών να βάλει εισιτήριο για την είσοδο στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, εμμένει ο Δήμος Χαϊδαρίου. Ο Κήπος, πόλος έλξης για χιλιάδες Αθηναίους, είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Βοτανικός Κήπος της Ελλάδας αλλά και όλης της Ανατολικής Μεσογείου.

Με προηγούμενο ψήφισμα τον Αύγουστο του 2020, όταν είχε αρχικά προκύψει το θέμα αυτό,  το  Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου έχει εκφράσει  την πλήρη αντίθεση του με μια τέτοια ενέργεια αφού κάτι τέτοιο θα έκανε δυσχερή  την επίσκεψη οικογενειών στον Κήπο σε καθημερινή ή συχνή βάση και θα ακύρωνε την κατοχυρωμένη λειτουργία του ως δημόσιο και κοινό αγαθό. 

Όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός, «τη σαφή αυτή θέση του Δήμου έχω μεταφέρει επανειλημμένα στην Διοίκηση του Διομήδειου Κήπου. Μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε, η Διοίκηση του Ιδρύματος τροποποίησε τις αρχικές προθέσεις  της και  προσανατολίζεται πλέον στο να υπάρχει ένας αριθμός επισκεπτών  χωρίς αντίτιμο, μια τέτοια σκέψη είναι  200 δωρεάν επισκέπτες ημερησίως».

Ο κ. Ντηνιακός κατέστησε σαφές ότι η θέση του Δήμου δεν αλλάζει αφού δεν θεωρείται αποδεκτό οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου να στερούνται αυτό τον χώρο πρασίνου και περιπάτου, που η σημασία του αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια των διαδοχικών lockdown.

«Θα διεκδικήσουμε την ελεύθερη είσοδο των Χαϊδαριωτών στον Διομήδειο Κήπο και μέσω νέων επικοινωνιών και με δυναμικές ενέργειες. Επίσης διεκδικούμε την επίσκεψη σχολείων και άλλων φορέων του Χαϊδαρίου στον Κήπο χωρίς αντίτιμο. Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι θα το επιτύχουμε», προσέθεσε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Όλες οι ειδήσεις

Δυο συλλήψεις για 24 εκτελέσεις από το 2017 - Ανεξέλεγκτο το οργανωμένο έγκλημα

Πρεμιέρα σήμερα στο Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid - Πώς λειτουργεί και πώς το αποκτάμε

Απόπειρα αρπαγής στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 56χρονος ο οποίος προσπάθησε να βάλει 16χρονη στο ΙΧ

«Νάρκη» στην προσπάθεια των μαθητών εσπερινών Λυκείων η ελάχιστη βάση εισαγωγής

δήμος ΧαϊδαρίουεισιτήριοΒοτανικός