Ελλάδα|02.06.2021 14:38

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του 56χρονου για παρενόχληση μαθήτριας

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Αναβλήθηκε η δίκη λόγω έλλειψης μαρτύρων κατηγορίας

Λόγω έλλειψης μαρτύρων κατηγορίας αναβλήθηκε πριν από λίγη ώρα, για την Παρασκευή 4 Ιουνίου, η δίκη του 56χρονου, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Το προεδρείο αποφάσισε να την αναβάλει, αφού δεν παρουσιάστηκε κάποιος μάρτυρας κατηγορίας. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 16χρονης μαθήτριας, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 31 Μαΐου. Η κοπέλα έχασε το λεωφορείο της για το σχολείο και πήρε ένα άλλης γειτονικής γραμμής, ώστε να μην αργήσει στο μάθημα. Κατέβηκε στη στάση Κόκκορας και ρώτησε τον 56χρονο, ο οποίος καθόταν σε καφετέρια, πώς θα πάει στο σχολείο. Εκείνος φέρεται να της απάντησε «θα σε πάω εγώ, είσαι και ομορφούλα». Το κορίτσι έφυγε και μόλις μπήκε σε ένα γειτονικό στενό, για να πάει στο σχολείο, ο 56χρονος κατηγορείται ότι την ακολούθησε και τη ζήτησε ξανά να μπει στο αυτοκίνητο.

Η κοπέλα γύρισε τρομαγμένη στο καφέ και τηλεφώνησε στον πατέρα της. Ο τελευταίος βρήκε βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο φαίνεται ο 56χρονος και τον κατήγγελλε στην αστυνομία. Λίγες ώρες μετά ο 56χρονος συνελήφθη, ενώ φέρεται στα μέσα Μαΐου να παρενόχλησε σεξουαλικά και δύο 20χρονες στην περιοχή των Πεύκων.    

«Ζητώ συγνώμη από την κοπέλα και την οικογένειά της»

«Ζητώ συγνώμη από την κοπέλα, καθώς και από την οικογένειά της. Έκανα ένα αθώο φλερτ, βέβαια, κάπως άγαρμπο, αλλά σίγουρα δεν είχα κανένα σκοπό να προχωρήσω σε οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος της. Γενικώς μου αρέσουν οι γυναίκες και τις φλερτάρω. Στην προκειμένη περίπτωση το μόνο που έκανα, ήταν να προχωρήσω σε πείραγμα προς την κοπέλα, έστω και με τραβηγμένο τρόπο, όπως κάνουν πολλοί άντρες στο δρόμο. Όταν η κοπέλα μου είπε ότι είναι μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, σταμάτησα το πείραγμα και έφυγα αμέσως. Σε αυτές τις ηλικίες οι κοπέλες δεν ξεχωρίζονται, αν είναι 18 ετών ή μικρότερες. Είμαι 17 χρόνια καθηγητής και έχω επικοινωνήσει με εκατοντάδες μαθήτριες και ποτέ κανένας δε με κατηγόρησε για κάτι τέτοιο».

Τις παραπάνω αποκλειστικές δηλώσεις στο ethnos.gr έκανε ο 56χρονος που κατηγορείται για απόπειρα παράνομης βίας και απειλή σε βάρος 16χρονης μαθήτριας στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών. Όπως υποστηρίζει, δεν προχώρησε σε καμία πράξη βίας σε βάρος της κοπέλας και ανέφερε ότι αυτά που του αποδίδονται είναι πολύ τραβηγμένα. «Μέσα στο κρατητήριο οι κρατούμενοι μου φέρθηκαν πολύ άσχημα. Με κατηγορούσαν ως βιαστή ενός ανήλικου κοριτσιού, κάτι που εγώ δεν έκανα ποτέ. Είναι μεγάλο ψέμα, αυτό που λέγεται ότι επιχείρησα να βιάσω την κοπέλα», σημειώνει στο ethnos.gr.

δικαστήριοδήμος Νεάπολης-Συκεώνσεξουαλική παρενόχλησηκοπέλα