Ελλάδα|09.06.2021 12:48

Self test: Γιατί οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης σταμάτησαν τη διάθεσή τους

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξουν άλλα κανάλια διανομής των self test (π.χ, σούπερ μάρκετ) και ότι αυτά θα συνεχίσουν να διανέμονται από τα φαρμακεία, κάτι που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι φαρμακοποιοί της χώρας παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται, θα συνεχιστεί η αναστολή παροχής στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης των test.

Αυτό υπογράμμισε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, στρεφόμενος κατά των δηλώσεων του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου για διανομή των self test και από άλλα κανάλια. Σημειώνεται ότι με βάση ομόφωνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης η αναστολή διανομής των test στους πολίτες ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου.

Ευγενίδης για self test: Να πάρει ξεκάθαρη θέση η πολιτεία

«Παρά την ξεκάθαρη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι τα self test είναι ιατροτεχνολογικό υλικό και παρά την τοποθέτηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ότι αυτά θα πρέπει να διατίθενται από τα φαρμακεία, ήρθαν οι πριν από λίγες μέρες δηλώσεις του κ. Σκέρτσου για διάθεσή τους και με άλλον τρόπο. Οι ίδιες δηλώσεις έγιναν και για δεύτερη φορά από τον κ. Σκέρτσο. Αυτό συμβαίνει, μετά από 2,5 μήνες διάθεσης από εμάς των self test και ενώ έχουμε χορηγήσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια test στους Θεσσαλονικείς. Από σήμερα, 9 Ιουνίου, προχωρήσαμε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου μας σε προσωρινή αναστολή διανομής των self test στους πολίτες. Αυτό θα ισχύσει, μέχρι να υπάρξει ξεκάθαρη θέση από την Πολιτεία ότι δε θα υπάρξουν άλλα κανάλια διανομής των self test», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Ευγενίδης.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι, μόλις η κυβέρνηση το ξεκαθαρίσει αυτό, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν από το επόμενο λεπτό να χορηγούν πάλι στους πολίτες τα self test, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν.

«Η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί τους πολίτες. Δεν είναι δυνατό να μας χρησιμοποιούν μόνο γι’ αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε αξιοπρέπεια», σημειώνει με νόημα ο κ. Ευγενίδης.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εργαζόμενοι ακολουθούν μετά τους υγειονομικούς

Self test - Θεσσαλονίκη: Σταματά σήμερα η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία

Αρση Lockdown: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι, για ωράριο κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση και γάμους

Σαρηγιάννης: Έχω πει ψέματα για τα κρούσματα για να μην σπείρω πανικό

φαρμακοποιοίΆκης Σκέρτσοςself test