Ελλάδα|09.06.2021 16:18

Εισήγηση λοιμωξιολόγων για χαλάρωση μέτρων: Μουσική από το Σάββατο - Απαγόρευση κυκλοφορίας στη 01:30

Newsroom

Εισήγηση για επιστροφή της μουσικής στην εστίαση αλλά με όρια έκανε η επιτροπή λοιμοξολόγων, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη 9 Ιουνίου. Επιπλέον, η επιτροπή εισηγήθηκε να παραταθεί κατά μία ώρα το ωράριο κυκλοφορίας με την απαγόρευση να τίθεται σε ισχύ από τις 1:30 αντί για 00:30 που ισχύει μέχρι σήμερα.Οσον αφορά στο όριο παρευρισκόμενων, σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις, το όριο αναμένεται να αυξηθεί στα 300 άτομα (από τα 100 που ισχύει τώρα), από 1η Ιουλίου.

Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν και την και άρση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από 1η Ιουλίου, ενώ την ίδια ημερομηνία αναμένεται και το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις, θα ανοίξουν ξανά και τα φροντιστήρια ώστε τα παιδιά που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες του 2022 να κάνουν θερινά μαθήματα δια ζώσης. Επιπλέον, οι ειδικοί αποφάσισαν, οι εμποροπανήγυρεις να επιτραπούν όταν θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού στην περιφέρεια. Ενόψει του Euro που ξεκινά στα καταστήματα OΠAΠ, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά τραπέζι και με τηρούμενες τις αποστάσεις που ισχύουν και στην εστίαση.

Με Χαρδαλιά η απογευματινή ενημέρωση

Με συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά θα διεξαχθεί η απογευματινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στις 19:00. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα χαλάρωση των περιορισμών, ενώ σε αυτή θα συμμετάσχει και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει προς ώρας την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου στις μετακινήσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για πλήρη απελευθέρωση». Για τα προνόμια σε εμβολιασμένους η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι στόχος είναι η επίτευξη της ανοσίας και πως πρέπει να το ξανασκεφθούν όσοι είναι διστακτικοί. Παρόλα αυτά επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι τέτοιο μέτρο μπορεί να θεσμοθετηθεί όταν ανοίξει η διαδικασία του εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Όλες οι ειδήσεις

Εισήγηση λοιμωξιολόγων για χαλάρωση μέτρων: Μουσική από το Σάββατο - Απαγόρευση κυκλοφορίας στη 01:30

Βιασμός φαντάρου στις Ειδικές Δυνάμεις: «Με νάρκωσαν στο ιατρείο του στρατοπέδου»

Επος Σάκκαρη στο Roland Garros! Νίκησε την κάτοχο του τίτλου και βλέπει τελικό

Το «στέκι» των επιχειρηματιών και των celebrities: Η «Καραϊβική της Ελλάδος» με τα τιρκουάζ νερά απέχει μόλις 1 ώρα από την Αθήν

εστίασημουσικήαπαγόρευση κυκλοφορίας