Ελλάδα|01.07.2021 10:13

Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία 54χρονου στο Νέο Κόσμο: Δύο οι κατηγορούμενοι - Το κίνητρο

Ευλαμπία Ρέβη

Εύκολο το να τραβάει όπλο και να σκοτώνει όποιον δεν τα πήγαινε καλά το είχε ένας 32χρονος Αλβανός που συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ εκτέλεση 54χρονου ομοεθνή του τον περασμένο Ιανουάριο στην πλατεία του Αγίου Σώστη στον Νέο Κόσμο.

Το κίνητρο της άγριας δολοφονίας

Κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικές διάφορες που είχε ο δράστης με τους γιούς του θύματος. Τότε, μάλιστα, πρώτα πυροβόλησε και τραυμάτισε τους γιούς του 54χρονου, οι οποίοι κρύφτηκαν σε μια καφετέρια. Στη συνέχεια στράφηκε κατά του πατέρα και τον εκτέλεσε μπροστά στα μάτια περαστικών και παιδιών που έπαιζαν στην πλατεία! Στην συγκεκριμένη υπόθεση είχε μάλιστα και συνεργό έναν 32χρονο Έλληνα, ενώ ένας 31χρονος κατηγορείται για υπόθαλψη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Ανθρωποκτονιών ο 32χρονος συλληφθείς εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και απόπειρας αρπάγης σε βάρος 41χρονου αλλοδαπού που τελέστηκε τον Μάρτιο 2020 στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η υπόθεση ανθρωποκτονίας 54χρονου αλλοδαπού και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ακόμα ατόμων που τελέστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στην πλατεία του Αγίου Σώστη στο Νέο Κόσμο.

Δράστες είναι δύο 32χρονοι (αλλοδαπός και ημεδαπός), ενώ στην  ίδια υπόθεση κατηγορείται και 31χρονος ημεδαπός για υπόθαλψη.

Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οικονομικές διαφορές που είχε ο 32χρονος αλλοδαπός με το γιο του θύματος.

Παράλληλα στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 32χρονου αλλοδαπού σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και απόπειρας αρπάγης σε βάρος 41χρονου αλλοδαπού που τελέστηκε τον Μάρτιο 2020 στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο.

Μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 28 Ιουνίου 2021 εντοπίσθηκαν σε περιοχή της Αττικής ο 32χρονος ημεδαπός και ο 31χρονος, ακολούθως προσήχθησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και εξεταζόμενοι αποδέχθηκαν τις – κατά περίπτωση - σε βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες, για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο 32χρονος ημεδαπός συνελήφθη με σχετικό ένταλμα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 32χρονου αλλοδαπού συνεχίζονται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Εως 44 βαθμούς την Πέμπτη, αναμένεται αφρικανική σκόνη

Μαϊάμι - Κατάρρευση πολυκατοικίας: Ανασύρθηκε νεκρός ο 21χρονος Έλληνας αγνοούμενος

Γιατί ο Άδωνις προειδοποίησε ότι με νέο κύμα πανδημίας «τελειώσαμε οικονομικά»

Πιστοποιητικό εμβολιασμού – Green Pass: Πώς θα εκδίδεται, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

δολοφονίαΝέος Κόσμοςσύλληψηέγκλημαδικογραφία