Ελλάδα|04.07.2021 22:35

Φωτιά στα Μέθανα: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Εκκενώθηκε οικισμός

Newsroom

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα Μέθανα την Κυριακή 4 Ιουλίου. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς ενισχύθηκαν και συνολικά στην επιχείρηση συμμετέχουν 79 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση πλησίον κατοικημένης περιοχής και για το λόγο αυτό από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από το χωριό Κυψέλη. Λίγο πριν τις 21:00 σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν πολύ καλύτερη και δεν εμπνέει ανησυχία.

T

Η φωτιά έχει κάψει σπίτι

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας, Σπύρος Πολλάλης, μιλώντας στον ANT1, τόνισε πως «η φωτιά ξεκίνησε από τον δημόσιο δρόμο και όχι από κάποια δασική περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε από τον δρόμο». «Λόγω των ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς το βουνό», σημείωσε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι από τις φλόγες έχει ήδη καταστραφεί ένα σπίτι. «Αυτήν την στιγμή επιχειρούν δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ», είπε ο Σπύρος Πολλάλης, που βρίσκεται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε πως κάηκε ένα σπίτι στην κοινότητα Κυψέλης από την πυρκαγιά. Πρόκειται για ένα σπίτι που βρίσκεται στο άκρο του χωριού. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σταματήσουν εκεί τη φωτιά, ενώ έφτασαν και ενισχύσεις για την αντιμετώπισή της,

Χωρίς ρεύμα η Αίγινα

Σύμφωνα με το aeginaportal, εξαιτίας της φωτιάς υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νησί της Αίγινας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, χωρίς ρεύμα έμεινε όλο το νησί.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Αυξάνεται η πίεση στους ανεμβολίαστους - Όλες οι αλλαγές στις μετακινήσεις

Εμβόλιο Pfizer: Ποιοι χρειάζονται τρίτη δόση

Πανελλήνιες 2021: Πέντε τμήματα του Μηχανογραφικού για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Αναγνωστόπουλος έγραψε το οικόπεδο στο όνομά του

φωτιάΜέθαναπυρκαγιάπυροσβεστική