Ελλάδα|09.07.2021 10:20

Μετάλλαξη Δέλτα - Τζανάκης: Θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα την ημέρα

Newsroom

Τεράστια ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η μετάλλαξη Δέλτα ενώ με κάθε ευκαιρία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανθρώπους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, τονίζοντας πως αυτοί αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. 

«Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν»

Για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι μίλησε και ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. «Αυτό το κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους. Όλοι αυτοί θα νοσήσουν», είπε χαρακτηριστικά. «Στην περίπτωση που μπει σε ένα σπίτι, όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν» είπε και υπογράμμισε πως σύντομα τα κρούσματα θα αυξηθούν.

Χαρακτηριστικά πρόβλεψε πως  την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ημέρες με πάνω από 2.000 κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουμε και τα 3.000 κρούσματα.

«Η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει»

«Η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει. Αν τώρα ήταν χειμώνας θα επιβαλλόταν lockdown. Προσδοκούμε όμως ότι τα εμβόλια θα προστατέψουν το σύστημα υγείας από την πίεση».

Μάλιστα όπως σημείωσε τα περισσότερα κρούσματα αφορούν μικρές ηλικίες: «Δεν βλέπουμε πλέον κρούσματα σε ηλικίες άνω των 30. Τις τελευταίες μέρες μόνο βλέπουμε κάποια κρούσματα και σε 50αρηδες και 60αρηδες. Είναι πιθανό επίσης κάποιος νέος να εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές, ενώ αν φέρει τον ιό στο σπίτι, όσοι οικείοι του είναι ανεμβολίαστοι θα εκτεθούν στον ιό και θα νοσήσουν. Τότε θα γίνει ορατή η σοβαρότητα της μετάλλαξης Δ’.» Επανέλαβε πως είναι αδιαμφισβήτητη η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα μαζί με κάποια άλλα στελέχη όπως αυτό που έρχεται από την Ρωσία και τη Νιγηρία

Το πρόβλημα στην εμβολιαστική κάλυψη όπως είπε εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 50 με 65 που είναι και οι πιο ευάλωτοι αυτή τη στιγμή. Εκεί θα θέλαμε ένα καλύτερο ποσοστό όπως στην Κύπρο ή στην Πορτογαλία που αγγίζει το 100%.

Τι είπε για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στήριξε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένα επαγγέλματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και στενούς κρατικούς φορείς όπως οι υγειονομικοί, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί, σώματα ασφαλείας και στη συνέχεια υπάλληλοι μεσών μεταφοράς, υπάλληλοι σε μονάδες φροντίδας βρεφών και ηλικιωμένων. Σε ένα μεταγενέστερο στάδιο ο εμβολιασμός θα πρέπει να επεκταθεί στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού. Όπως δήλωσε, κατά τη γνώμη του δεν θα πρέπει να προσλαμβάνονται σε σπίτι.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι κλάδοι ακολουθούν μετά τους υγειονομικούς - Όλες οι πληροφορίες

Κορονοϊός tours: Στην Ιο πάνω από 2.100 έφηβοι - Πολλοί ήταν και στον Άλιμο

Τροχαίο στη Νίκαια: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της τραγωδίας με θύμα το κοριτσάκι

Μποτσουάνα: Βρέθηκε το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο με αξία άνω των 60 εκατ. δολαρίων

μετάλλαξη ΔέλταΝίκος ΤζανάκηςΚορονοϊόςεμβολιασμόςκρούσματαεμβόλιο