Θεσσαλονίκη: 49χρονος Ρώσος μοναχός από το Άγιο Όρος ο πρώτος διασωληνωμένος με μετάλλαξη Δέλτα
Ρωμανός ΚοντογιαννίδηςΣτο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Δέλτα, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο συντονιστής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος.
Πρόκειται για 49 ετών Ρώσο μοναχό από το Άγιον Όρος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δεν είχε κάνει καμία δόση εμβολίου και η κατάσταση του οποίου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών. Του έγινε τεστ, εντοπίστηκε θετικός και επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.
«Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαιότατη εξέλιξη και αναγκαστήκαμε να τον διασωληνώσουμε στις 4 Ιουλίου. Από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε ότι τα συμπτώματά του είναι ύπουλα για μετάλλαξη Δέλτα. Χθες βγήκαν τα αποτελέσματα και αποδείχθηκε ότι όντως ο μοναχός προσβλήθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μοναχός έβλεπε προσκυνητές.
Αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα ότι η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Δυστυχώς, αρχίζουμε να βλέπουμε μια ίδια δυναμική με τη βρετανική μετάλλαξη τον περασμένο χειμώνα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Καπραβέλος.
Eμβόλιο: O EMA προειδοποίησε για νέες παρενέργειες σε AstraZeneca και Johnson & Johnson
Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις
Μετάλλαξη Δέλτα – Σύψας: Θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι – Θα είναι πολύ δύσκολο το φθινόπωρο
Τροχαίο στη Νίκαια: «Συγχωρώ τον οδηγό», λέει ο τραγικός πατέρας – Δεν μπορεί να γίνει η δωρεά
Νέα μέτρα – Εστίαση: Επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας – Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας στο Open
- Το «δεν έχουμε άλλα» του Μητσοτάκη στους αγρότες, το άνοιγμα του Ανδρουλάκη στα αριστερά του και η υποτιμητική φράση της Καρυστιανού για τους υπόλοιπους συγγενείς
- Ώρα μηδέν για τα μπλόκα των αγροτών - Τι θα ζητήσουν σήμερα από τον Μητσοτάκη
- «Σαν ταινία φρίκης»: Τραγικός ο απολογισμός μετά τον εκτροχιασμό τρένων στην Ισπανία - Αυξήθηκαν στους 39 οι νεκροί, δεκάδες οι σοβαρά τραυματίες
- Η νέα απειλή Τραμπ για δασμούς, η απάντηση των Ευρωπαίων και οι ισορροπίες στη… γειτονιά - Τα νέα δεδομένα «διαβάζει» η Αθήνα