Ελλάδα|09.07.2021 22:54

Προειδοποίηση Σαρηγιάννη για μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδίδεται σε 15 δευτερόλεπτα

Newsroom

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού έχει σημάνει συναγερμό σε όλες τις χώρες, αλλά και στην Ελλάδα καθώς εν μέσω τουριστικής περιόδου η επιστροφή στην κανονικότητα απειλείται με άρση μέτρων και επαναφορά περιορισμών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφέρθηκε στα ανησυχητικά δεδομένα που έχουν προκύψει αλλά στις προβλέψεις των μοντέλων ενώ κάνει λόγο για κυλιόμενο μέσο όρο μέχρι το τέλος του Ιουλίου για 2.600 κρούσματα.

Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η εκτίμηση πως τον Αύγουστο, ο μέσος όρος αναμένεται να φτάσει τα 3.430 κρούσματα και αναφέρει πως ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί.

Μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδίδεται σε δευτερόλεπτα

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ γρήγορη στη μετάδοση της και δεν θα μπορέσει κάποιος να γλιτώσει εύκολα για εκείνη ενώ μέσα στις επόμενες 15 μέρες αναμένεται να είναι αυτή που θα επικρατήσει στη χώρα.

Η παραλλαγή μπορεί να μεταδοθεί μέσα σε 15 με 30 δευτερόλεπτα από άτομο σε άτομο. Η αρχική μορφή του κορονοϊού χρειαζόταν 15 λεπτά σύμφωνα με τον καθηγητή.

Η μάσκα, η αυστηρή τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός φαίνεται να είναι οι μόνες λύσεις για να μη μεγαλώσει η διασπορά της μετάλλαξης.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα - Διαχωρισμός στην εστίαση: Το τελικό σχέδιο, η εφαρμογή ελέγχου και τα πρόστιμα

Eμβόλιο: O EMA προειδοποίησε για νέες παρενέργειες σε AstraZeneca και Johnson & Johnson

Κορονοϊός: Κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση και στο Καπανδρίτι

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν δύο εργάτες γιατί πέρασαν τον στόκο για κοκαΐνη

Θεσσαλονίκη: 49χρονος Ρώσος μοναχός από το Άγιο Όρος ο πρώτος διασωληνωμένος με μετάλλαξη Δέλτα

Δημοσθένης ΣαρηγιάννηςΚορονοϊόςμετάλλαξη Δέλταμετάλλαξη