Ελλάδα|10.07.2021 19:51

Κορονοϊός: Συναγερμός για κρούσματα σε τέταρτη κατασκήνωση - 6 στο Σοφικό Κορινθίας

Newsroom

Σε μια ακόμα παιδική κατασκήνωση, στο Σοφικό Κορινθίας αυτή τη φορά, εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, μετά τον συναγερμό που σήμανε στις κατασκηνώσεις Χανίων, Χαλκιδικής και Καπανδριτίου Αττικής.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων, από το υγειονομικό πρωτόκολλο εντοπίστηκαν 6 κρούσματα στην κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ήταν στην ίδια ομάδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Στη συγκεκριμένη κατασκήνωση αυτή την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών.

«Οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους εχουν ειδοποιηθεί, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται από τον ΕΟΔΥ», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπευθυνος της κατασκηνωσης κ. Σκούρας.

Κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Υπενθυεμίζεται ότι σε κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας, εντοπίστηκαν 14 κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Συγκεκριμένα, θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Σε επικοινωνία που είχε το GRTimes.gr με την κατασκήνωση, οι υπεύθυνοι δε θέλησαν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση, ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Σημειώνεται πως μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής -που είναι η δεύτερη στη χώρα στην οποία μέσα σε λίγες ώρες εντοπίζονται κρούσματα κορoνοϊού- εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

Χανιά: Κλείνει κατασκήνωση λόγω κρουσμάτων

Σε κλείσιμο οδηγείται κατασκήνωση στα Χανιά, η οποία πιθανόν θα ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και θα δέχεται παιδιά μόνο με rapid test. Στην κατασκήνωση εντοπίστηκαν, σύμφωνα με το zarpanews.gr, περισσότερα από 30 κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά καθώς και σε εργαζομένους. Υπάρχει δε ο φόβος, τα συνολικά κρούσματα να είναι πολύ περισσότερα, αφού η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά. 

Μάλιστα, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Καπανδρίτι: 3 κρούσματα σε κατασκήνωση

Όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα, εντοπίστηκαν τρία κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση στο Καπανδρίτι. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία να γίνουν τεστ σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη κατασκήνωση.

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα: Πρόβλεψη για 40 θανάτους και 3.500 κρούσματα ημερησίως τον Δεκαπενταύγουστο

Κορονοϊός - Οι περιοχές που χτυπά η μετάλλαξη Δέλτα

Νέα μέτρα - Διαχωρισμός στην εστίαση: Το τελικό σχέδιο, η εφαρμογή ελέγχου και τα πρόστιμα

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Σάββατο

Ινδία: Πίστευαν ότι εμβολιάζονταν αλλά τους έβαζαν αλατόνερο – Συλλήψεις γιατρών για μεγάλη απάτη

Κορονοϊόςκατασκήνωσηκρούσματα