Ελλάδα|30.10.2018 09:17

Θάνατος Κατσίφα: «Όχι» των Αλβανών σε Έλληνα ιατροδικαστή

Newsroom

Οι αλβανικές Αρχές διεμήνυσαν στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα ότι δεν θα επιτραπεί στην ελληνική πλευρά να στείλει Έλληνα ιατροδικαστή έτσι ώστε να υπάρξει και μια δεύτερη έκθεση, πλην αυτής των ιατροδικαστών αρχών της γείτονος. Όπως μετέδωσε το Open TV, οι γονείς του 35χρονου έλαβαν συνεχόμενα «όχι» ως απάντηση.

«Οι ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε το συμβάν της Κυριακής, δεν το επιτρέπουν» απάντησαν οι Αλβανοί στο αίτημα των οικείων του Κατσίφα έτσι ώστε να πάρουν τη σορό του.

Μιλώντας στο Open TV, ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τόνισε ότι επικρατεί... απόλυτο σκοτάδι. «Δεν έχω ούτε ένα επίσημο χαρτί στα χέρια μου για να κινήσω διαδικασίες. Δεν μας έχει δοθεί τίποτα. Η τοπική εισαγγελέας αρνήθηκε να υπάρξει τεχνικός σύμβουλος από πλευράς μας» είπε αρχικά ο Κώστας Γιοβανόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω το αλβανικό δίκαιο, αλλά, το ελληνικό ποινικό δίκαιο, αναφέρει ότι όταν ο εισαγγελέας διατάσσει νεκροψία-νεκροτομή, μπορούν οι οικείοι του θανόντα να βάλουν τεχνικούς συμβούλους, χωρίς αιτιολογία».

Κλείνοντας είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα, καμία ενημέρωση. Πότε έγινε η νεκροψία-νεκροτομή, αν έγινε, αν έχουμε τοξικολογικές, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή...»

θάνατος ΚατσίφαΚωνσταντίνος Κατσίφας