Ελλάδα|15.07.2021 16:58

Γκάγκα: Μετατρέψαμε πάλι κλινικές σε Covid - Στα 30 με 32 ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών

Newsroom

Προειδοποίηση για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού έστειλε η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, η οποία περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

H κυρία Γκάγκα ενημέρωσε ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται και κλινικές μετατρέπονται εκ νέου σε κλινικές Covid-19. «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και πλέον έχουμε πολλές εισαγωγές. Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει, σε κλινικές covid», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο μέρος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη»

H Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι ο μέρος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη, ενώ επισήμανε ότι πολλοί από τους νέους σε ηλικία ασθενείς στέλνονται σπίτι καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας. «Η εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας είναι ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους θα χρειαστούν ΜΕΘ. Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό όρος σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη», σημείωσε.

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι από την μετάλλαξη Δέλτα πλήττονται και παιδιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εάν αρρωστήσουν 10.000 κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία.

«Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους»

Η κυρία Γκάγκα υπογράμμισε την σημασία της χρήσης μάσκας και είπε χαρακτηριστικά: «Φορώντας  μάσκες είμαστε πιο ασφαλείς αλλά η μετάλλαξη Δέλτα είναι μεγάλο πρόβλημα». Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, κάλεσε τους γονείς να συζητήσουν με τους παιδίατρους και ακούσουν τι έχουν να τους πουν.

Τέλος, σχολιάζοντας τις συγκεντρώσεις των αρνητών των εμβολίων, έκανε λόγο για ανησυχητικό φαινόμενο, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι που θέλουν να λύσουν απορίες υπάρχει η δυνατότητα του διαλόγου, όμως αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει τότε είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις. «Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους», υπογράμμισε η Μίνα Γκάγκα.

Όλες οι ειδήσεις

Ηλιούπολη:Σοκαριστική καταγγελία από τη μητέρα του παιδιού του αστυνομικού - Την είχε στο ίδιο σπίτι με την 19χρονη

Κορονο-χρέη: Ρύθμιση σε έως 72 δόσεις, ποιες οφειλές εντάσσονται – Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα

ECDC: Eπιδείνωση στην Ελλάδα δείχνουν οι νέοι χάρτες - Στο «πορτοκαλί» Αττική και Κρήτη

Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: «Δεν είχαν επικοινωνία για αρκετό καιρό» - Το παρασκήνιο του διαζυγίου

ΚορονοϊόςΜΕΘμετάλλαξη Δέλτανοσοκομείο ΣωτηρίαΜίνα Γκάγκα