Ελλάδα|15.07.2021 22:48

Φωτιά στη Σάμο: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί ζητά ο δήμαρχος

Newsroom

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στους Βουρλιώτες Σάμου, με τον δήμαρχο του νησιού να δηλώνει πως θα εισηγηθεί την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου κατευθύνεται η πυρκαγιά.

Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και η αστυνομία προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Εκκένωση έγινε και στο χωριό Κοκκάρι. Οι φλόγες καίνε σε δασική έκταση και λόγω των ανέμων η φωτιά φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις με τη μάχη που δίνει η Πυροσβεστική από αέρος και από εδάφους να είναι τεράστια.

Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.
Από αέρος επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα, ωστόσο η φορά των ανέμων ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

T
copyright: eurokinissi

copyright: eurokinissi

copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi

copyright: eurokinissi

copyright: eurokinissi

Όλες οι ειδήσεις

Ηλιούπολη:Σοκαριστική καταγγελία από τη μητέρα του παιδιού του αστυνομικού - Την είχε στο ίδιο σπίτι με την 19χρονη

Κορονο-χρέη: Ρύθμιση σε έως 72 δόσεις, ποιες οφειλές εντάσσονται – Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα

ECDC: Eπιδείνωση στην Ελλάδα δείχνουν οι νέοι χάρτες - Στο «πορτοκαλί» Αττική και Κρήτη

Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: «Δεν είχαν επικοινωνία για αρκετό καιρό» - Το παρασκήνιο του διαζυγίου

φωτιάπυρκαγιάΣάμοςπυροσβεστική