Ελλάδα|15.07.2021 23:17

Φωτιά στη Σάμο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Δύσκολες ώρες για κατοίκους και Πυροσβεστική

Newsroom

Δύσκολες είναι οι ώρες που βιώνει η Σάμος από το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και εκδηλώθηκε η φωτιά στην περιοχή Βουρλιώτες. Το μέτωπο στη συνέχεια επεκτάθηκε και ο αγώνας που δίνει η Πυροσβεστική από εκείνη την ώρα είναι τεράστιος. Νωρίτερα ο δήμαρχος του νησιού δήλωσε πως θα εισηγηθεί την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης του νησιού, ενώ οι φλόγες κατευθύνονταν σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου.

Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Σάμο μεταβαίνουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, με Ε/Π Super Puma, για τον συντονισμό της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες, επιχειρούν αντιμετωπίζοντας πολλές διαφορετικές εστίες. Σε γενική επιφυλακή τίθενται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των ΠΕ.ΠΥ.Δ. της Επικράτειας.

Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και η αστυνομία προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Εκκένωση έγινε και στο χωριό Κοκκάρι. Οι φλόγες έκαιγαν σε δασική έκταση και λόγω των ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που ήταν δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Από αέρος επιχειρούσαν αεροσκάφη και ελικόπτερα, ωστόσο η φορά των ανέμων ανησύχησε ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

T
copyright: eurokinissi

copyright: eurokinissi

copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi

copyright: eurokinissi

copyright: eurokinissi

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο πειθαρχικό οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εμβολιάζονται - Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Τσιόδρας: Το μήνυμα που έστειλε στους αρνητές των εμβολίων - «Με fake news αποποιούνται ευθύνες»

Ηλιούπολη:Σοκαριστική καταγγελία από τη μητέρα του παιδιού του αστυνομικού - Την είχε στο ίδιο σπίτι με την 19χρονη

Κορονο-χρέη: Ρύθμιση σε έως 72 δόσεις, ποιες οφειλές εντάσσονται – Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα

Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: Η γνωριμία, η πρόταση γάμου χωρίς δαχτυλίδι και η καθυστέρηση του διαζυγίου

πυροσβεστικήΣάμοςπυρκαγιάφωτιά