Ελλάδα|16.07.2021 12:19

Φωτιά στη Σάμο: Τα νεότερα από το πύρινο μέτωπο – Μεγάλη η περίμετρος της πυρκαγιάς

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στη Σάμο, αν και πλέον η εικόνα είναι καλύτερη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην τηλεόραση του OPEN. Ο ίδιος σημείωσε πως δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός τού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η περίμετρος της φωτιάς είναι μεγάλη, ενώ έχουμε διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό».

«Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι σε χαράδρα στην περιοχή Βουρλιώτες, ενώ οι άνεμοι φτάσνουν τα 3 με 4 μποφόρ», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός του ΠΣ και προσθέτει: «Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά, τελικά, δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN ο Δήμαρχος του νησιού, έκανε λόγο για ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει. Όπως είπε, το ότι η Σάμος είναι ένα καταπράσινο νησί κάνει δύσκολη την κατάσταση, καθώς έτσι η φωτιά έχει συνέχεια «εκπλήξεις» από κομμάτια βλάστησης που βρίσκει και ξαναφουντώνει.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ που μεταφέρθηκαν με Ε/Π του Π.Σ. σήμερα το πρωί, ενώ αποβιβάστηκαν στο νησί τα πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους, που αναχώρησαν από Πειραιά εχθές το βράδυ με το πλοίο «AQUA JEWEL» της ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS, η οποία προσφέρθηκε για την δωρεάν ακτοπλοϊκή μεταφορά των πυροσβεστικών δυνάμεων, μετά από επικοινωνίες με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συνολικά επιχειρούν, 162 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 39 οχήματα και περιοδικά οι δυνάμεις αεροπυρόσβεσης, με 5 Α/Φ (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός - Νέα μέτρα: Τι εξετάζεται στις περιοχές που «βράζουν» από κρούσματα

Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ και ανάγκασε σκάφος του Λιμενικού να αποσυρθεί

Οι αρνητές των εμβολίων, ο κίνδυνος για ένα ελληνικό QAnon και η δύσκολη εκστρατεία πειθούς

Νέα μέτρα σε εστίαση – διασκέδαση: Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα – Τα τρία σήματα και οι έλεγχοι

Καιρός: Μετά τον καύσωνα έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες από το Σάββατο

πυροσβέστεςπυροσβεστικήφωτιάΣάμος