Ελλάδα|19.01.2019 13:42

Και δεύτερος βιασµός µετά τη δολοφονία της Ελένης Tοπαλούδη

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Μετά τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη αποκαλύφθηκε ότι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ερευνούσε εδώ και τουλάχιστον έναν µήνα τις καταγγελίες περί ύπαρξης παρέας ανδρών που πραγµατοποιούσε επιθέσεις µε σεξουαλικά κίνητρα. Χθες ανακοινώθηκε επίσηµα ότι εξιχνιάστηκε βιασµός 19χρονης κοπέλας, ο οποίος φέρεται να έγινε τρεις ηµέρες µετά τη δολοφονία της άτυχης Ελένης και µε δράστη τον 19χρονο Αλβανό κατηγορούµενο Α.Λ., ο οποίος προφυλακίστηκε για την υπόθεση βιασµού της άτυχης φοιτήτριας.

Μάλιστα, το δεύτερο θύµα του 19χρονου είναι µια συνοµήλική του µε νοητική αναπηρία, στην οποία ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα µαζί µε έναν 23χρονο Ροµά, την 1η ∆εκεµβρίου 2018. Οι δυο τους οδήγησαν τη 19χρονη σε παραλιακή περιοχή στην πόλη της Ρόδου, στη θέση Ενυδρείο, όπου βραδινές ώρες και χωρίς να υπάρχουν µάρτυρες την εξανάγκασαν σε ασελγείς πράξεις και συνουσία. Οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας είχαν την πληροφορία για εµπλοκή 23χρονου Ροµά, µε λευκό ποινικό µητρώο, από έρευνα που έγινε σε τοπικό επίπεδο.

Ο 23χρονος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου το βράδυ της Πέµπτης και όταν κατάλαβε ότι οι αστυνοµικοί γνωρίζουν τα πάντα, «έσπασε» και άρχισε να περιγράφει µε λεπτοµέρεια όλα όσα έγιναν την 1η ∆εκεµβρίου. Ο συνεργός του, ο 19χρονος Α.Λ., ο οποίος κρατείται στις φυλακές Γρεβενών για τη δολοφονία της φοιτήτριας, δεν είχε πει λέξη στις Αρχές για το περιστατικό. Σε βάρος του, όπως και σε βάρος του 23χρονου, σχηµατίστηκε νέα δικογραφία κακουργηµατικού χαρακτήρα, η οποία υποβλήθηκε στον αρµόδιο εισαγγελέα Ρόδου.

Πληροφορίες του «ΕΘΝΟΥΣ», ωστόσο, αναφέρουν ότι η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις βιασµών στο νησί δεν σταµατά εδώ. Και αυτό διότι από τη δικογραφία για την υπόθεση Τοπαλούδη προκύπτουν στοιχεία και για άλλον βιασµό σε βάρος της άτυχης φοιτήτριας, που δεν έχει εξιχνιαστεί. Η 21χρονη φέρεται από καταθέσεις που συνέλεξε η Αστυνοµία να είχε καταγγείλει τον Νοέµβριο του 2017 τη σεξουαλική κακοποίησή της από τρία άτοµα.

Φίλος της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ, η θανούσα και οι… πήγαµε στο Α.Τ. για να καταγγείλει τον βιασµό της και την παράνοµη βιντεοσκόπηση. Η θανούσα και η … εκείνο το βράδυ γνώρισαν τρία άτοµα σε ένα µαγαζί. Κάποια στιγµή θέλησαν να φύγουν και άφησαν πρώτη την… στο σπίτι της µε αυτοκίνητο και εν συνεχεία πήγαν στο σπίτι της θανούσης. Της ζήτησαν να πιουν καφέ και στη συνέχεια ακολούθησε στο µπάνιο του σπιτιού της σεξουαλική πράξη και µε τους τρεις και βιντεοσκόπηση χωρίς τη συγκατάθεσή της. Η καταγγελία δεν έγινε την ίδια ηµέρα στο Α.Τ. Ρόδου, αλλά µετά µία εβδοµάδα. Από το αστυνοµικό τµήµα τής είχαν πει ότι δεν γινόταν κάτι για την περίπτωσή της, διότι είχε περάσει αρκετό διάστηµα. Πάντως, ύστερα από αυτό που της συνέβη δηµιουργήθηκε έντονη φοβία». 

Κατάθεση συμφοιτητή

Σε άλλη κατάθεση συµφοιτητής της δηλώνει ότι τον περασµένο Φεβρουάριο η Ελένη τού είχε εκµυστηρευτεί κάτι πολύ προσωπικό: «∆εν ξέρω πότε ακριβώς, αλλά λίγους µήνες πιο πριν µου είπε ότι είχε βιαστεί από τρία άτοµα, τα οποία ήταν από τον Αρχάγγελο Ρόδου, στο σπίτι της, όπου είχαν πάει ύστερα από κάποια έξοδο. Είχαν πιει όλοι πολύ και δεν µπορούσε να τους σταµατήσει. Επίσης τη βιντεοσκοπούσαν και ντρεπόταν πολύ γι’ αυτό. Μετά το συµβάν έκοψε κοντά τα µαλλιά της και ζήτησε από ειδικό ψυχολογική υποστήριξη».

δολοφονία ΡόδοςΕλένη Τοπαλούδη