Ελλάδα|25.07.2021 17:25

Φωτιά στη Χαλκίδα - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Newsroom

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στη Χαλκίδα και ειδικότερα σε περιοχή πίσω από το νοσοκομείο, στον δρόμο προς τη Νότια Εύβοια.

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά καίει σε δασική έκταση κοντά σε σπίτια.

Σύμφωνα με την Yπηρεσία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθροβούνι Χαλκίδας, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

T

Πολύ γρήγορα οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις περιόρισαν το μέτωπο της φωτιάς σε μια περιοχή που έχει λίγη βλάστηση και απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από κατοικημένη περιοχή. «Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση» αναφέρει, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μάλιστα συμπεραίνει «ήδη έχουμε αποφύγει τα δύσκολα με την ενεργοποίηση που είχαμε».

Επίσης, πριν από λίγο εντοπίστηκαν καπνοί σε δασική περιοχή στο Γοργοπόταμο της Λαμίας. Πρόκειται για φωτιά μικρής έκτασης και ήδη έκαναν ρίψεις νερού τα 2 PZL που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές - Έκκληση για εμβολιασμό - «Κατεβάζει τον κίνδυνο θανάτου 100 φορές»

Πανελλήνιες 2021: Μεγάλες ανατροπές φέτος, στις βάσεις του μισού μηχανογραφικού δελτίου

Χρίστος Δήμας: Πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Σπουδαία νίκη της Εθνικής πόλο στην πρεμιέρα με Ουγγαρία

Δεν είναι μόνο ο Αντετοκούνμπο: 9 αθλητές - θρύλοι που πείνασαν στα παιδικά τους χρόνια

φωτιάπυρκαγιάΧαλκίδαπυροσβεστική