Ελλάδα|28.07.2021 18:58

Φωτιά στην Πάτρα: Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ

Newsroom

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πάτρας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικά προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε  άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Copyright: Εurokinissi

Στις φλόγες Σούλι, Ελεκίστρα και Εγλυκάδα

Η φωτιά στην Πάτρα βρίσκεται σε εξέλιξη με την κατάσταση στις περιοχές Σούλι, Ελεκίστρα και Εγλυκάδα να είναι δύσκολη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έχει ζητηθεί να γίνει εκκένωση σπιτιών κοντά στον καταυλισμό και στο κλαμπ του τένις στην Εγλυκάδα, στο οποίο και έχει στηθεί το κέντρο επιχειρήσεων.

Τρία είναι αυτή την ώρα τα μέτωπα της φωτιάς. Ενα στην Καρυά, ένα στον Ριγανόκαμπο και ένα μεταξύ Εγλυκάδας και Περιβόλας. Επιχειρούν τρία PZL και πολλές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά έχει φτάσει στον καταυλισμό των Ρομά που βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με τους κουβάδες στα χέρια φωνάζοντας «καιγόμαστε».

Την ίδια ώρα στο Σούλι το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εκκένωσης κάποιοι κάτοικοι εξακολουθούν να μη θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να προστατεύσουν όπως λένε την περιουσία τους.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός - Καύσωνας: Ανησυχία για τη μεγάλη διάρκεια και τις υψηλές θερμοκρασίες

Πέτρος Φιλιππίδης: Στις φυλακές Τρίπολης μετά την προφυλάκιση για βιασμό και απόπειρες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Απάνθρωπες συνθήκες στο τένις - «Αν πεθάνω είσαι υπεύθυνος» είπε ο Μεντβέντεφ σε διαιτητή

Τουρκία: Διχάζει διαφημιστικό σποτ για τον τουρισμό στην Κωνσταντινούπολη

Βασίλης ΚικίλιαςΕΚΑΒφωτιάΠάτραυπουργείο Υγείαςπυρκαγιά