Ελλάδα|29.07.2021 11:05

Κορονοϊός: Και η Τήνος στα «κόκκινα» νησιά – Μήνυμα Γώγου σε εργαζόμενους εστίασης για εμβολιασμό

Newsroom

Στα νησιά όπου η θετικότητα του κορονοϊού βρίσκεται πάνω από 4% αναφέρθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος και μέλος της επιτροπής των ειδικών. Ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως εκτός από την Ίο και την Πάρο στα «κόκκινα» νησιά εντάσσεται πλέον και η Τήνος. Στην Κρήτη είπε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί.

Αγώνας για να αποφευχθούν τοπικά lockdown

Ο ίδιος σημείωσε πως απαιτείται να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά για να μην οδηγηθούν σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο. Πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι.

Σταθεροποιείται η κατάσταση

Ο καθηγητής εξήγησε ότι με εξαίρεση τα συγκεκριμένα νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο παρατηρείται μια αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά στις κλινικές και όχι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που απαιτείται για να σχηματιστεί τείχος ανοσίας, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι μεγαλύτερο από 80% εξαιτίας του στελέχους Δέλτα που επικρατεί και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

Μήνυμα για τους εμβολιασμούς

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παρότρυνε όλους τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως η εκπαίδευση και η εστίαση, να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν γίνει υποχρεωτικό.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς την Πέμπτη – Οδηγίες προστασίας

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα πληρωθεί ο φόρος από τον Σεπτέμβριο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Έκαναν υπερπροσπάθεια αλλά τερμάτισαν στην 5η θέση Μπούρμπου και Κυρίδου

Ταξί: Δεν... κινήθηκαν ηλεκτρικά – Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος

εμβολιασμόςΚορονοϊόςlockdownεμβόλιοΧαράλαμπος Γώγος