Ελλάδα|06.08.2021 08:06

Λάρισα- Γυναικοκτονία: Ηχογράφησε τη δολοφονία της συζύγου του στο κινητό - Προθεσμία για να απολογηθεί ο δράστης

Newsroom

Σημαντικά ευρήματα προκύπτουν για τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας από την κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του καθ’ ομολογία δράστη της γυναικοκτονίας στη Λάρισα.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» αναφέρουν ότι ο 54χρονος συζυγοκτόνος προχώρησε σε μία πράξη που δεν έχει προηγούμενο: την ηχογράφηση της στιγμής της δολοφονίας. Σύμφωνα με πηγές, στο ηχητικό αρχείο που η αστυνομία έχει στα χέρια της στο πλαίσιο της προανάκρισης, ακούγονται διάλογοι μεταξύ δράστη και θύματος, καθώς και πυροβολισμοί. Η κατασχεθείσα συσκευή θα αποσταλεί για εξέταση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Προθεσμία για να απολογηθεί – «Ήμουν θολωμένος», υποστηρίζει ο 54χρονος

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 4 Αυγούστου ο καθ' ομολογία δράστης, ο οποίος πήρε και προθεσμία για να απολογηθεί. Ο 54χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Ο συνήγορός του συζυγοκτόνου, κ. Κώστας Γαλανός ζήτησε και έλαβε προσθεσμία για την απολογία του, ενώπιον της ανακρίτριας για την Παρασκευή, 6 Αυγούστου, στις 11 το πρωί. Σύμφωνα τον συνήγορό του, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα και ακολουθεί αντικαταθλιπτική αγωγή, ενώ για τις συνθήκες του εγκλήματος ανέφερε πως ο εντολέας του φέρεται «να θόλωσε».

«Ελάτε, σκότωσα μια γυναίκα»

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Τρίτης, 3 Αυγούστου, το θύμα δέχτηκε 8 πυροβολισμούς από τον σύζυγό της και σωριάστηκε νεκρή στο καφενείο όπου εργαζόταν, στη Σωτηρίτσα της Λάρισας. Το φονικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 π.μ., όταν ο 54χρονος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε την 43χρονη σύζυγό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος κάλεσε την Αστυνομία και ενημέρωσε για τη δολοφονία, «ελάτε, σκότωσα μια γυναίκα» φέρεται να είπε στο τηλεφώνημα που έκανε στις Αρχές.

Συνελήφθη από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κάηκαν 80 σπίτια στη Βόρεια Αττική, έγιναν στάχτη σχεδόν 30.000 στρέμματα

Μητσοτάκης για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δύσκολη πυρκαγιά – Οι εκκενώσεις έγιναν με υποδειγματικό τρόπο

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αποκαρδιωτικές εικόνες της επόμενης μέρας

Φωτιές στην Τουρκία: Κρίση στην κυβέρνηση, οργή από Ερντογάν και στο βάθος… ανασχηματισμός

γυναικοκτονίασυζυγοκτόνοςδράστηςΛάρισα