Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αποκαρδιωτικές εικόνες της επόμενης μέρας
Πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για περιορισμό της φωτιάς.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς που κατακαίει τη Βαρυμπόμπη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις.
Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με τη ζοφερή εικόνα τη νύχτα, πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για περιορισμό της φωτιάς.
Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Πυροσβεστική λίγο μετά τις 06:30 το πρωί, στην πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα έχουν καεί περίπου 30.000 στρέμματα. Οι εικόνες καταστροφής που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός συγκλονίζουν. Καμένα δεκάδες σπίτια, απανθρακωμένα ζώα, ετοιμόρροπες ή πεσμένες κολώνες ηλεκτροδότησης και διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιάς είναι οι εικόνες που συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας της καταστροφικής πυρκαγιάς.








Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ολονύχτια πύρινη κόλαση στην Αττική - Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο – Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Λέκκας: Οι τρεις παράγοντες που οδήγησαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς
Αγρότες: Νέο «μπλόκο» στον διάλογο - «Παίζουν την κολοκυθιά, ο πρωθυπουργός δε λειτουργεί με τελεσίγραφα» λέει το Μαξίμου
Απεργία ταξί: Τραβούν χειρόφρενο για 48 ώρες στην Αττική - Τι ζητούν οι οδηγοί
Αμερικανός που δεν ξέρει... γρι ισπανικά, μιλά άπταιστα κάθε φορά που κάνει χειρουργείο
Κατάστημα εστίασης διαφημίζει καφέ με AI φωτογραφία του Γιώργου Παπαδάκη - Τι απαντά ο ιδιοκτήτης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



