Ελλάδα|06.08.2021 07:26

Φωτιά Φωκίδα: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη – Εικόνες αποκάλυψης

Newsroom

Σε πάνω από 8 χιλιόμετρα εκτείνεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Φωκίδα και κατακαίει την περιοχή του Τολοφώνα. 

Ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του Τολοφώνα. Με μήνυμά μέσω του 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Δωρίδας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Η φωτιά στη Φωκίδα όπως φαίνεται από το Αίγιο

Στο Δήμο Δωρίδας η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ειδικότερα, ξεκίνησε χθες από το χωριό Ελαία, προχώρησε προς την Καλλιθέα, τον Τολοφώνα και μετά στο χωριό Άγιος Σπυρίδωνας, στον Κορινθιακό Κόλπο. Και τα τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν προληπτικά, ενώ στα τρία από αυτά η φωτιά έφτασε στα σπίτια. Στον Άγιο Σπυρίδωνα πρόλαβαν τη φωτιά πριν μπει στο χωριό.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δημιουργήθηκε ενιαίο μέτωπο, το οποίο προχώρα πλέον προς Ερατεινή και Πάνορμο. «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει, χωρίς κανείς να μπορεί να τη σταματήσει», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Δωρίδας, Γιώργος Καπεντζώνης.

Ο κ. Καπεντζώνης έκανε έκκληση προς όλες τις πλευρές να ενισχυθούν οι επίγειες αλλά και οι εναέριες δυνάμεις, καθώς όπως ανέφερε, «παλεύουμε με τα νύχια και ό,τι μέσα μπορούμε να βρούμε, καθώς πολλά από αυτά έχουν φύγει για Αθήνα και Εύβοια».

ΚΑΤΣΙΜΑΚΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ EUROKINISSI

Επίσης έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα σε δύο φάσεις, καθώς η πυρκαγιά πέρασε δίπλα στα χωριά και έκαψε κάποια σπίτια περιφερειακά των χωριών.

ΚΑΤΣΙΜΑΚΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ EUROKINISSI

Το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς έχει γίνει ορατό από την απέναντι πλευρά του Κορινθιακού, με τις εικόνες από το Αίγιο να είναι χαρακτηριστικές.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: Η Αττική καίγεται - Ώρες αγωνίας για τη μάχη με τις φλόγες

Φωτιά Μητσοτάκης: Τα δύσκολα είναι μπροστά, η νύχτα είναι απειλητική - Έξι περιφέρειες σε κόκκινο συναγερμό

Τρίτη ημέρα πύρινης κόλασης: Στις φλόγες σπίτια, συνεχείς εκκενώσεις, ανησυχία για Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία

Φωτιά: Στην εντατική διασωληνωμένοι δύο πυροσβέστες

Φωτιά στην Αττική: Απόκοσμες εικόνες στην Εθνική Οδό - «Πύρινο ποτάμι» περνάει τον δρόμο

φωτιάΦωκίδαπυρκαγιάπυροσβεστική