Ελλάδα|06.08.2021 08:22

Φωτιά Ηλεία: Σε πλήρη εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα – Εκκενώθηκαν κι άλλες κοινότητες

Newsroom

Στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων κοινοτήτων του δήμου Πύργου στην Ηλεία προχώρησαν οι αρχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κολίρι.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πύργου, ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων Λαμπέτι, Αμπελώνας, Άγιος Γεώργιος και Κολίρι, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα, στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Λάλα, όπου νωρίτερα η φωτιά προκάλεσε ζημιές. Επίσης, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στο μέτωπο που καίει στην περιοχή Μιράκα, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς

Στο μέτωπο της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, μηχανοκίνητο τμήμα της Πυροσβεστικής, το δεύτερο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, δύο αερσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός στρατός και η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Βόθωνας, Πολυδένδρι και άλλοι οικισμοί

Φωτιά Εύβοια: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά – 631 απεγκλωβισμοί

Φωτιά Ανατολική Μάνη: Εκκενώσεις οικισμών και κάμπινγκ – Μάχη με τις φλόγες

Φωτιά Αττική: Εκρήξεις σε μονάδα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα – Συγκλονιστικά πλάνα

Αρχαία ΟλυμπίαφωτιάΠύργοςεκκένωσηΗλείαπυροσβεστική