Ελλάδα|06.08.2021 09:23

Φωτιά - Εθνικό Αστεροσκοπείο: Σύσταση για κυκλοφορία με μάσκα αυξημένης προστασίας

Newsroom

Παραμένει άσχημη η κατάσταση της ατμόσφαιρας στην Αθήνα εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται τόσο εντός της Αττικής όσο και στην Εύβοια, όπως ενημερώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Δείτε εδώ σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία ανά περιοχή

Ο χάρτης παρουσιάζει τα ωριαία επίπεδα συγκεντρώσεων των σωματιδίων PM2.5 σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Τα στοιχεία προέρχονται από το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Το ΕΑΑ επισημαίνει ότι στις επιβαρυμένες περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5 αν οι κάτοικοι είναι ανάγκη να εξέλθουν των κατοικιών τους, πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκες αυξημένης προστασίας N95, ΚΝ95 ή FFP2 (όχι τις απλές χειρουργικές), που παρέχουν καλύτερη προστασία από τα σωματίδια PM2.5, και επίσης να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες που περιλαμβάνονται σε πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Αττική: Πού βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα – Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

Φωτιά – Εύβοια: Δραματική έκκληση δημάρχου Μαντουδίου – Σε 40 χιλιόμετρα εκτείνεται το μέτωπο, εκατοντάδες απεγκλωβισμοί

Φωτιά: Στη μάχη πυροσβέστες και εναέρια μέσα από 5 χώρες – Φτάνει η διεθνής βοήθεια

Φωτιά: Σε κατάσταση συναγερμού 6 περιφέρειες της χώρας – Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνώνφωτιάπυρκαγιά