Ελλάδα|06.08.2021 12:17

Φωτιά Κόνιτσα: Μέτωπο 7 χιλιομέτρων – Ανησυχία για ναρκοπέδια της εποχής Εμφυλίου

Newsroom

Μάχη να περιορίσουν τη φωτιά που καίει στους Πάδους Κόνιτσας, όπου υπάρχει σε εξέλιξη ανεξέλεγκτο ένα μέτωπο 7 χιλιομέτρων δίνουν οι πυροσβέστες. Οι φλόγες καταπίνουν στο πέρασμά τους περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στις πλαγιές της Πίνδου.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, εναέρια μέσα δεν υπάρχουν και η πρόσβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας από το έδαφος, εκτός από δύσκολη είναι και επικίνδυνη καθώς στην περιοχή υπάρχουν εκτεταμένα ναρκοπέδια από την περίοδο του Εμφυλίου.

Δεν κινδυνεύουν οικισμοί

Για την ώρα δεν φαίνεται να κινδυνεύουν οικισμοί. Στο μεταξύ και σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Ιωαννίνων του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου, η κατάσταση είναι δραματική εξαιτίας του καύσωνα και της λειψυδρίας και οι υδροφόρες της Περιφέρειας και των Δήμων λόγω των πυρκαγιών δε μπορούν να μεταφέρουν νερό σε κτηνοτροφικές φάρμες ακόμη και στα άγρια ζώα που φτάνουν εντός των οικισμών αναζητώντας νερό.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: «Πύρινος όλεθρος» σε τρία μέτωπα - Μεγάλος εχθρός η αλλαγή του καιρού και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις

Φωτιά Αττική: Νέο μέτωπο πυρκαγιάς κοντά στη λίμνη Μπελέτσι – Αναζωπυρώσεις στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Φωτιά – Εύβοια: Δραματική έκκληση δημάρχου Μαντουδίου – Σε 40 χιλιόμετρα εκτείνεται το μέτωπο, εκατοντάδες απεγκλωβισμοί

Φωτιά Λακωνία: Μάχη με τις φλόγες – Μεγάλες ζημιές στο Σιδηρόκαστρο

πυροσβεστικήΚόνιτσαφωτιάφωτιά τώραπυρκαγιά