Φωτιές: Στην Ελλάδα ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ
NewsroomΟμάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ είναι καθ' οδόν προς την Ελλάδα για να συνδράμει τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα. Την είδηση έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η ισραηλινή πρεσβεία.
Ειδικότερα, γνωστοποιεί πως η ομάδα απαρτίζεται από 16 πυροσβέστες και έρχεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει άμεσα στις προσπάθειες, υπό τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης, αναφέρει πως η αποστολή της ισραηλινής αντιπροσωπείας ανταποκρίνεται στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή, μέσω του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα και συμβολίζει τις καλές σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και λαών.
Σε μήνυμά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ τονίζει πως «το Ισραήλ προστρέχει στο πλευρό της Ελλάδας ως πράξη φιλίας και αμοιβαίας υποστήριξης». Περαιτέρω, σημειώνει πως όλη η περιοχή αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και οι πυρκαγιές απειλούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι δήλωσε ότι «οι φοβερές εικόνες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες δεν άφησαν κανέναν Ισραηλινό αδιάφορο για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» και υπογράμμισε: «Το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας φιλικά και με αγάπη για τη χώρα και τον λαό της. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, οι καρδιές μας και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους που είναι μέσα στις φλόγες και στους πυροσβέστες που προσπαθούν αδιάκοπα να κατασβέσουν τις φωτιές. Είμαστε μαζί ένα μέτωπο».
Ανεξέλεγκτο μέτωπο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - Συγκλονιστικά πλάνα
Φωτιά Αττική: Στο Κρυονέρι η πυρκαγιά – Καίγονται σπίτια
Χαρδαλιάς: Συνολικά 56 ενεργές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα
Φωτιά – Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς ρεύμα – Η ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ
- «Φουρτούνες» στο Αιγαίο: Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους με φόντο τη Ρόδο και το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου
- Εφιάλτης δίχως τέλος στο Νεπάλ: Συναγερμός για υπερχείλιση της τεχνητής λίμνης- «Παγώνουν» οι διασώσεις, στους 472 οι νεκροί
- Έλενα Ακρίτα: Ένα ευρύτερο θεσμικό ερώτημα πίσω από την άρνηση της ΝΔ
- Ο Σφαγέας της Βοσνίας πέθανε με τον σταυρό στο χέρι: Η ειρωνεία της μοίρας για τον Σέρβο στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς