Φωτιά στην Ηλεία: Στην Αρκαδία πέρασε ένα από τα πύρινα μέτωπα
Newsroom«Ένα από τα πύρινα μέτωπα από τη φωτιά που έκαιγε στην Ηλεία πέρασε στην Αρκαδία», σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.
Όπως εξήγησε, Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεφερειάρχης, «πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που έκαιγε πυκνό δάσος στην περιοχή Νεμούτα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο προχώρησε νότια και πέρασε στην περιοχή Λιβαδάκι, της γειτονικής Αρκαδίας».
«Ένα άλλο μέτωπο», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρόκαμπου, αφού πρώτα έγινε "διακλάδωση" της φωτιάς της Νεμούτας, με μία άλλη φωτιά, από την περιοχή της Μιράκας».
«Ως εκ τούτου», προσέθεσε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν γύρω από τις περιοχές Ξηρόκαμπος, Βασιλάκι, Λούβρο και Άσπρα Σπίτια».
Επίσης, είπε ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται μία ακόμη φωτιά στις περιοχές, Χελιδόνι, Κρυονέρι και Λάσδικας, όπου και εκεί επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις».
Σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή Βαρβάσαινα, του δήμου Πύργου, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, αλλά θα δώσουν μάχη με τις φλόγες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας».
Φωτιά: Η Αττική καίγεται - Ώρες αγωνίας για τη μάχη με τις φλόγες
Φωτιά: Στην εντατική διασωληνωμένοι δύο πυροσβέστες
Φωτιά στην Αττική: Απόκοσμες εικόνες στην Εθνική Οδό - «Πύρινο ποτάμι» περνάει τον δρόμο
- Τραγικός ο απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου με μετανάστες και σκάφους του Λιμενικού στη Χίο - 15 νεκροί και 25 τραυματίες, απέβαλαν δύο έγκυες
- Συγκοινωνίες Αθήνας: Νέοι συρμοί σε... δόσεις - Αναβαθμίσεις υφισταμένων για ανακούφιση του κορεσμένου συστήματος
- Συνταγματική αναθεώρηση: Γιατί δεν χάνεται η διαδικασία ακόμη κι αν η νέα Βουλή διαρκέσει μία μέρα
- Η γραμμή περί «χάους» που παράτησε ο Μητσοτάκης, ο «δίκοπος» αριθμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τα θερμά λόγια που αντάλλαξαν Βενιζέλος και Στυλιανίδης